Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Alles over zonwering bij een kantoorruimte

| door

Kantoren hebben vaak grote vloeroppervlaktes. Om zoveel mogelijk daglichttoetreding te hebben, zijn kantoorruimtes daarom vaak voorzien van grote ramen. Maar al deze raampartijen hebben ook nadelen. Via en rond de ramen ontsnapt de meeste warme lucht, en zonlicht kan ook verblinden of hinderlijk op beeldschermen vallen. Zonwering is dus echt een waardevolle toevoeging aan een kantoorpand- of ruimte.

De voordelen van goede zonwering

Zonwering laten plaatsen in een kantoor heeft allerlei voordelen.

  • Het voorkomt direct zonlichtinval, waardoor een kantoor minder warm wordt binnen. Dit is comfortabeler voor medewerkers en verhoogt de productiviteit;
  • Door minder direct zonlichtinval hoeft een eventuele airco minder hard te werken, wat weer een energiebesparing oplevert;
  • In de winter kan zonwering (vooral rolluiken) dienen als extra isolatielaag, waardoor de duurzaamheid verbetert van het pand;
  • Je voorkomt dat medewerkers verblind worden door zonlichtinval, of dat zonnestralen hinderlijk op beeldschermen of presentatieschermen reflecteren;
  • Rolluiken verkleinen de kans op inbraak in een kantoor; en
  • Kies je zonneschermen in de kleur van de huisstijl, of met het bedrijfslogo? Dan is het een ideaal promotiemiddel.

Verschillende soorten zonwering

Er is een groot scala aan soorten zonwering. Vaak wordt in kantoren vooral gekozen voor binnenzonwering zoals rolgordijnen, vouwgordijnen of plisségordijnen. Of aluminium of houten jaloezieën. Het grote voordeel van binnenzonwering is dat het relatief goedkoop is in aanschaf, gemakkelijk te wisselen en gemakkelijk en goedkoop in onderhoud. Kantoren zijn daarnaast ook steeds vaker voorzien van buitenzonwering. Denk aan uitvalschermen, rolluiken of screens. Deze zijn effectiever in het weren van zon, maar kunnen dus ook nog andere voordelen bieden zoals een betere inbraakbeveiliging en bijdrage aan een duurzamer kantoorpand.

Meer weten over buitenzonwering? Lees meer over de verschillende oplossingen en voordelen op de website van Projectzonwering Nederland.

Hoe zit het eigenlijk met zonwering in gehuurde kantoren?

Ben je eigenaar van het kantoorpand waarin je bedrijf gevestigd is? Dan hoef je aan niemand toestemming te vragen of er zonwering geplaatst mag worden. Dat ligt anders bij huurpanden. In een gehuurd kantoor mag de huurder niet zomaar (grote) veranderingen aanbrengen zonder hiervoor toestemming te vragen. Voor het laten plaatsen van binnenzonwering hoeft een huurder meestal geen toestemming te vragen. Zeker niet als het gaat om zonwering waarvoor niet geboord hoeft te worden in muren of kozijn. Buitenzonwering mag een huurder niet zomaar zonder toestemming van de eigenaar van het kantoor laten plaatsen.

Als eigenaar kan het om diverse redenen interessant zijn zonwering te laten plaatsen. Het kan bijdragen aan een beter energielabel, en kantoorpanden mogen al sinds 2023 nog maar maximaal een energielabel C hebben. Daarnaast is de commerciële vastgoedmarkt, met meer aanbod en minder vraag. Zonwering maakt een kantoorpand interessanter voor huurders.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights