Monumentaal kantoorpand (2965)

Monumentaal, 620 jaar oud, uniek in Nederland. Comfortabel, van alle moderne gemakken voorzien, perfect geïsoleerd, dubbele beglazing, vloerverwarming etc. Dit gebouw biedt een kleiner kantoor een prachtige kans om op een zeer bijzondere locatie zichzelf te profileren. Vlakbij het centrum van Utrecht, met bussen en parkeren voor de deur en...

Monumentaal, 620 jaar oud, uniek in Nederland.
Comfortabel, van alle moderne gemakken voorzien, perfect geïsoleerd, dubbele beglazing, vloerverwarming etc.
Dit gebouw biedt een kleiner kantoor een prachtige kans om op een zeer bijzondere locatie zichzelf te profileren. Vlakbij het centrum van Utrecht, met bussen en parkeren voor de deur en in 5000m2 groen.
Het is gebouwd in 1392 als poortgebouw en als woonhuis van de thesaurier van het Kartuizerklooster hier. Het gebouw is qua opzet nog geheel origineel en is een der weinig overgebleven poortgebouwen in Nederland. In 2008 is het volledig gerestaureerd en van een nieuwe keuken en toilet voorzien. Het voldoet aan alle hedendaagse normen. De begane grond is nu te huur als kantoor van 45m2.
Perfect bereikbaar.
– 5 minuten naar A2, A28 en A27
– Bushaltes recht voor de deur (CS 8/uur, ringlijn 6/uur),
Parkeren op eigen terrein
Toegang tot de unieke ecologische tuinen rond het pand.
Voor inlichtingen; Anke Colijn 06-34560128.
Op deze site staat extra informatie onder: Poortgebouw.
Gegevens poortgebouw;
Monumentale poortruimte 24 m2,
Zijkamer 16,5 m2
Keuken en toilet achter de zijkamer.
Huurprijs; €900/maand exclusief.
Tuin onderhoud €100/maand. Dit betreft alle ecologische tuinen rondom het pand van 5000m2. Er is rechtstreeks toegang tot deze tuinen via het zuidterras achter het pand.
De boven etage is in gebruik bij Anke Colijn
Een tekening van het poortgebouw staat onderaan deze pagina.
Aanvaarding in overleg.

Extra informatie poortgebouw;
De wereld van het verkeer aan de ene zijde en die van stilte, rust en groen aan de andere zijde. Het middeleeuwse poortgebouw uit 1392 van het Kartuizerklooster Nieuwlicht is zeer uniek. Met gemetselde bogen overwelft het de nog oorspronkelijke afscheidingsgracht.
Het middeleeuwse gebouw is bijna ongewijzigd in de afgelopen 600 jaar. Het bestaat uit een grote poortruimte en de oorspronkelijke woning van de schatmeester van het klooster. In 2008 is het onder architectuur volledig gerestaureerd met een nieuwe keuken en toilet. De isolatie is hoogwaardig.
Het gebouw werd gebruikt voor vergaderingen en workshops tot 15 mensen. De huidige inrichting is mooi en kunstzinnig en kan worden overgenomen.
De poortruimte van 5 meter hoog wordt afgesloten door enorme deuren van 4 meter aan beide zijden. In de zijgevel zit een bakstenen dubbelvenster; het enige in Utrecht.
De huidige achtergevel was de oorspronkelijke toegang. Hier is nu een heerlijk terras op het zuiden, midden in de oase van groen.
In 1930 is in de poortruimte een bakstenen vloer aangebracht. Bij de restauratie van 2008 is deze vervangen door een isolatielaag boven de boog, een dunne betonnen vloer met vloerverwarming en oude tegels uit een Belgische bierbrouwerij. Zo is zoveel mogelijk zichtbaar gebleven dat het een ruimte was waar karren doorreden en is tevens modern comfort aangebracht.
Het plafond is een samengestelde balklaag van moer- en kinderbinten. Zichtbaar is de aanzet van het middeleeuwse stookvloergewelf van de haard erboven.
Het gebouw is een van de juweeltjes van de Utrechtse monumenten.

Prijs: € 750 - € 1250
Type: huur
M2:
  • kantoor huren utrecht

Adresgegevens

  • Adres:

  • Laan van Chartroise 168

  • Postcode:

  • 3552EZ

  • Plaats:

  • Utrecht

  • Land:

  • Nederland

Kantoorpand inclusief

Kaart (Google Maps)

GRATIS REAGEREN

Geheel vrijblijvend meer informatie ontvangen over deze werkplek? Vul uw gegevens in, en u komt in contact met de eigenaar van dit object (zonder tussenpersoon).

Sorry! U heeft niet alle informatie ingevuld. Vul ze alsjeblieft in.

Uw gegevens worden verzonden via een beveiligde SSL verbinding

Wij maken gebruik van een Privacy Statement .
Verified by MonsterInsights