Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

4 redenen om led panelen als kantoorverlichting te gebruiken

| door

Een kantoorruimte staat of valt bij de juiste verlichting. Dit kan namelijk zorgen voor een prettige arbeidsomgeving of juist de werksfeer saboteren.

Led panelen zijn in dit soort professionele ruimtes altijd de beste optie. In deze blog lees je de vier grootste redenen waarom dit zo is.

Led panelen verhogen de functionaliteit

Led panelen hebben een hoge lichtefficiëntie en lichtintensiteit hebben, veel hoger dan bijvoorbeeld conventionele TL verlichting.

Hierdoor heb je met dit soort lampen beter zicht én minder last van schaduwen op het werkblad en het computerscherm. De functionaliteit wordt hiermee dus verhoogd

2. Led panelen verhogen concentratie en productiviteit

Verlichting heeft een verder grote invloed op de concentratie en productiviteit van kantoormedewerkers. Dit komt bijvoorbeeld door de hoge lichtintensiteit van led panelen, waarmee wordt gezorgd dat er minder melatonine in het lichaam aangemaakt wordt.

Dit is het stofje dat seintjes geeft aan de hersenen dat het tijd is om naar bed te gaan en je dus, met andere woorden, moe maakt. Hoe minder dit aangemaakt wordt, hoe beter het is voor de concentratie. Een andere belangrijke factor voor bevordering van de concentratie is de kleurtemperatuur van de verlichting.

De verlichting moet namelijk lijken op daglicht (en dus een lichtkleur hebben van 4000K of hoger) om beter zicht te bieden.

Led panelen flikkeren daarnaast een stuk minder dan conventionele verlichting. Het wordt flikkeren genoemd wanneer de lamp tientallen tot honderden keren per seconde aan- of uitgaat, een proces dat met het blote oog nauwelijks zichtbaar is maar wel van grote invloed is op de concentratie. Omdat led panelen dit minder doen is dit een stuk rustiger voor de ogen en voorkomt het hoofdpijn.

3. Led panelen verhogen welzijn en verlagen ziekteverzuim

Gebruik led panelen als kantoorverlichting voor het verhogen van de arbeidsomstandigheden. Slechte verlichting kan namelijk zorgen voor vermoeidheidsklachten (door het aanmaken van die melatonine dus) en voor hoofdpijn.

Op langere termijn zou dit kunnen leiden tot ziekteverzuim onder de medewerkers. Om dit te voorkomen kies je dus voor led verlichting met een hoge lichtintensiteit.

4. Led panelen verlagen de energierekening

Met led panelen ga je daarnaast voor een lagere energierekening. Voor het creëren van led verlichting is er namelijk veel minder elektriciteit nodig.

Dit komt omdat een led lamp 90% van de elektriciteit omzet in licht en 10% in warmte, terwijl een conventionele lamp maar 25 tot 30% omzet in licht. Doordat er dus een stuk minder elektriciteit nodig is, bespaar je hiermee geld op je energierekening.

Bovendien is het winnen van veel energie slecht voor het milieu, omdat hierbij fossiele brandstoffen worden verbrand, een proces dat leidt tot een hoge CO2-uitstoot. Hoe minder energie er dus nodig is, des te duurzamer en milieuvriendelijker dit is.

5. Led panelen verlagen de onderhoudstijd

Tot slot kun je de onderhoudstijd verlagen door voor led panelen te gaan. Het zit namelijk zo: led verlichting heeft een veel langere levensduur dan conventionele verlichting.

Zo kan het gemiddelde led paneel wel 50.000 uur blijven hangen voordat deze vervangen moet worden. Dit betekent dat deze, bij een gebruik van acht uur per dag, wel zeventien jaar kan blijven hangen voordat je hier weer iets mee hoeft te doen. Zo verlaag je met de keuze voor led de onderhoudstijd en bespaar je een hoop moeite.

Met het toevoegen van led panelen verhoog je de concentratie, de productiviteit en het welzijn van de medewerkers, terwijl je de energierekening en de onderhoudstijd verlaagt. Een hoop goede redenen dus om led panelen als kantoorverlichting te kopen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights