Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

4 tips voor een hogere productiviteit op kantoor

| door

Het is vrijdagmiddag en iedereen op het kantoor is hartstikke gaar; vervelend toch? Je hebt eigenlijk nog een hoop werk te doen voordat je afsluit voor het weekend, maar het wil gewoon echt even niet meer.

photo 1497215842964 222b430dc094

Veel kantoren kunnen dan ook nog wel een kleine boost gebruiken als het gaat om het realiseren van meer productiviteit. Deze vier dingen kan jij doen om jouw productiviteit en energiepeil hoog te houden door de dag heen.

Tip 1: creëer Natuurlijk licht

Veel kantoren maken gebruik van kunstmatig licht om zo continu onnatuurlijk daglicht te creëren, maar dit is niet te vergelijken met natuurlijk daglicht. Natuurlijk daglicht zorgt ervoor dat je door de dag heen langer productief blijft en het houdt je energiepeil hoog.

Zorg er dus voor dat jouw kantoor genoeg ramen heeft en dat de ramen in het pand de juiste raambekleding hebben. Goede raambekleding laat voldoende daglicht binnen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat er genoeg privacy is en dat de zon niet in je gezicht of op je beeldscherm schijnt.

Shutters en horizontale lamellen zijn bijvoorbeeld perfect voor op kantoor. Neem bijvoorbeeld de shutters of jaloezieën van Veneta.com, deze worden op maat gemaakt en hebben de eigenschap dat je ze op elk moment van de dag kunt veranderen, zo heb je de perfecte balans tussen privacy en lichtinval.

Tip 2: gezonde voeding

Gezonde voeding is heel belangrijk als het gaat om productief blijven door de dag heen. Als je namelijk te veel suikers en vetten eet op een dag, dan moet je lichaam harder werken om alles te verteren waardoor je vermoeid raakt.

Dus een groene salade of een stevige boterham kan al een hoop doen voor de productiviteit op kantoor. Ook fruit, groentes en voldoende water helpen je om genoeg energie te houden door de dag heen.

Tip 3: zorg voor de juiste temperatuur

De temperatuur van een kantoor speelt ook een grote rol bij de productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat temperaturen onder de 20 graden ervoor zorgen dat je sneller fouten maakt. De perfecte temperatuur ligt tussen de 21 en 24 graden.

Aarzel dus niet om de verwarming een tikje hoger te zetten, want bij een aangename temperatuur hoeft je lichaam niet steeds bezig te zijn met opwarmen of afkoelen en kan je je compleet focussen op je werk.

Tip 4: neem korte pauzes

Soms is er geen tijd voor een korte wandeling of een koffiepauze, maar het kan wel enorm helpen bij je productiviteit. Naar buiten gaan is niet alleen goed voor je energiepeil, maar ook voor je creativiteit.

Buiten word je weer blootgesteld aan andere prikkels dan in het kantoor en dat is fijn voor je hersenen. Zo creëer je weer een nieuwe lading energie en kan je weer productief aan de slag!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights