Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

4 tips voor het inrichten van de ideale werkplek

| door

Niets is fijner voor een werknemer om elke dag binnen te komen in een inspirerende werkomgeving.

Door inspiratie uit de ruimte te halen krijgt iedereen een extra stimulans om meer creativiteit te ontwikkelen. Het ontwikkelen van meer inspiratie binnen de werkomgeving kan op verschillende manieren tot stand komen.

Benieuwd hoe dit kan worden gerealiseerd? Een aantal tips op een rij:

Creëer een groene ruimte

Voor veel mensen stimuleert een groene omgeving de focus, productiviteit en creativiteit.

Dit kan je realiseren door bijvoorbeeld een bepaalde ruimte zo in te richten dat er een binnentuin wordt gevormd waarin men kan lunchen of makkelijk een laptop kan openklappen.

Dit is makkelijk uit te voeren door in veel hoeken planten en bloemen binnen de ruimte te plaatsen. 

Mocht er geen speciale ruimte zijn om een tuin binnen het kantoor in te richten, dan kan je in het kantoor zelf ook planten en bloemen plaatsen. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je een binnentuin hebt. Maak elke ruimte daarom zo groen mogelijk.

Om een extra tuinlook te creëren kan je naast het neerzetten van veel planten ook een luxe loungeset aanschaffen. Op die manier komt het tuingevoel nog extra tot uiting en kunnen werknemers ontspannen en werken in deze ruimte.

Creëer meer ruimte

Uiteraard heeft niet iedereen de luxe om in een kantoor te werken met grote ramen in een ruim kantoor.

Het is daarom belangrijk dat je slim speelt met de ruimte waarin de medewerkers werken. Heb je een klein kantoor, maar wel ramen? Zet de werkplekken van de  medewerkers bij het raam.

Hoe ruimer het blikveld, hoe beter dit werkt voor inspiratie en creativiteit. Mocht je geen raam hebben of de ruimte bij de ramen zijn niet meer beschikbaar, dan is het verstandig om een bureau tegenover een deuropening te plaatsen.

Vervolgens zet je de deur open en heeft de medewerker altijd een ruimer blikveld dan wanneer je de deur gesloten houdt.

Goede ergonomische werkplek en beweging

Een goede ergonomische werkplek werkt ook bevorderlijk voor de werk productie van een werknemer.

Wanneer een werknemer een goede zithouding heeft of hierop wordt geattendeerd, zal de werknemer uiteindelijk ook langer door kunnen werken.

Stel je voor dat een werknemer urenlang achter elkaar niet goed zit. Dit betekent dat de werknemer vervolgens veel last krijgt. Uiteindelijk kan dit leiden tot lichamelijke klachten die zelfs chronisch kunnen worden. Uiteindelijk kan de werknemer thuis komen te zitten in de ziektewet, een uitkomst die voor elke partij niet wenselijk is.

Tot slot is het altijd goed wanneer werknemers voldoende beweging hebben. Dit kan je bevorderen door een fruitmand of een koffiemachine verder te plaatsen dan de werkplekken. Zodoende creëer je ook een plek waar collega´s elkaar ontmoeten en waar werknemers met elkaar in gesprek gaan. Hierdoor stimuleer je een plek waar creatieve ideeën uit kunnen ontstaan. 

Daarnaast kan je de mogelijkheid aanbieden om te kunnen sporten via het bedrijf of is het zelfs een idee om een sportruimte te maken. Zo zijn werknemers eerder geneigd om te bewegen, een win-win situatie voor elke partij!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights