Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

40% van de CO2 uitstoot komt van Kantoorgebouwen

| door

Dit artikel is geschreven door Eduard Schaepman, Chief Tribes.nl

eduard schaepman tribes changpa

Uit de Europese studie “Efficiënt werken in de 21ste eeuw” blijkt dat onze huidige manier van werken waarbij massa’s mensen elke dag dezelfde wegen nemen naar Amsterdam, Den Haag, Utrecht ,Rotterdam, Brussel, Antwerpen,… verwoestend is voor het milieu.

Het kantoorgebruik in de Europese Unie is, samen met het pendelverkeer ernaartoe, verantwoordelijk voor een uitstoot van 1.186 miljoen ton CO2 per jaar.

[the_ad id=’28752′]

Bijna 40% van totale uitstoot EU

Dit is bijna 40% van de totale uitstoot van de Europese Unie! Bovendien worden kantoorgebouwen in de Europese Unie maar 30% van de tijd effectief benut.

Denk maar aan de vergaderzalen die een groot deel van de dag leegstaan. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen te bedenken om de CO2 uitstoot van het kantoorgebruik met maar liefst 70% terug te dringen.

Vergroenen elektriciteitsverbruik

Een eerste, eenvoudig te realiseren maatregel om de CO2 uitstoot terug te dringen, is het ‘vergroenen’ van het elektriciteitsverbruik. Het inkopen van zogenaamde groene stroom leidt tot een daling van de CO2 uitstoot met 30%.

Het optimaliseren en vernieuwen van de bestaande gebouwinstallaties kan een vermindering van de CO2 uitstoot opleveren van 10%.

Energiezuinige ICT-oplossingen

Iets waar we minder snel aan denken, is het overschakelen op energiezuinige ICT-oplossingen. Zo hoeft niet elke werknemer in hetzelfde kantoor, een aparte server te gebruiken.

Verhuurders van kantoorgebouwen kunnen zich dan weer inzetten om zogenaamde thin clients aan te trekken: klanten die zelf zo weinig mogelijk elektronische apparatuur meenemen, maar gebruik maken van de aanwezige voorzieningen.

Dit kan maar liefst 5% aan CO2 uitstoot opleveren. Bewust omgaan met papier en afvalscheiding kan eveneens een forse besparing opleveren in de milieubelasting van een kantoor.

Rationeler gebruik van kantoorgebouwen

Tenslotte kan met een rationeler gebruik van kantoorgebouwen heel wat energie bespaard worden. Gebouwen leeg laten staan en ze zonder reden verwarmen en verlichten, is niet langer aanvaardbaar.

Ook onze pendelgewoonten zijn aan herziening toe. Het openbaar vervoer of de fiets gebruiken, thuiswerk, werken in satellietkantoren en gebruik maken van teleconferencing kan resulteren in een daling van de CO2 uitstoot met 25%.

Tijd voor een andere mentaliteit

Er is dus vooral een mentaliteitsverandering van de werknemers nodig. Als we weten dat de Europese Unie de CO2 emissies tegen 2020 met 20% wil verlagen, dan kunnen de bovenstaande maatregelen deze doelstelling helpen behalen.

Het is een kwestie van willen, doen en het zetten van de eerste stap.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights