Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

7 tips voor een gezonde kantoor lifestyle

| door

Als fulltime medewerker ben je een groot deel van de week aanwezig op kantoor. Gezond leven met een dagelijkse kantoorbaan is niet altijd even eenvoudig.

Je beweegt weinig en bent vaak uitgeput wanneer je terug komt van je werk, waardoor je het sporten ook maar laat zitten. Een gezonde werkomgeving kan werknemers activeren om gezonder te leven.

Wat uiteindelijk voor meer productiviteit op de werkvloer zorgt. Met de onderstaande tips maak je jouw kantoor healthy approved!

1. Een goede houding

Het begint allemaal bij een goede (zit)houding. Zorg ervoor dat je bureaustoel goed ingesteld staat in verhouding tot je bureau en computerbeeldscherm.

Het is de bedoeling dat je beide voeten plat op de grond kunt neerzetten, je armen op je bureau kunnen rusten en je computerbeeldscherm niet te hoog of te laag staat. Bovendien kan de afwisseling met zitmateriaal een hoop schelen.

Wissel bijvoorbeeld af met een skippybal, hangmat, loungebank of zitkussens. Hiermee voorkom je vervelende nek- en rugklachten.

2. Bewegen tijdens het werk

De sta werkplekken zijn al in veel bedrijven geïntroduceerd. De nog redelijk nieuwe fiets werkplekken zijn echter nog niet zo populair.

Dit concept is ideaal, omdat je je lichaam hierbij de hele dag uitdaagt. Bovendien krijg je hier zowel mentaal als lichamelijk meer energie van waardoor je harder werkt en je beter in je vel zit.

Een telefoonhoesje met een inspirerende quote kan er voor zorgen dat je hier dagelijks aan herinnerd wordt.

3. Overweeg een water boiler

Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden: drink heél veel water. Probeer op één dag tenminste twee flesjes water leeg te drinken.

Je voelt je hierdoor fitter en energieker. Tevens onderbreek je hierdoor het langduren zitten, doordat je zo nu en dan even naar de kraan en naar het toilet gaat.

Je lichaam zal je hier heel dankbaar voor zijn en je team ook, want je werkt ook nog eens vlotter!

4. Licht en ventilatie instellingen

Comfortabel werken doe je met voldoende daglicht. Heb je geen ramen in je directe omgeving?

Zorg dan dat de lampen goed ingesteld staan, dat betekent niet al te fel en niet al te zacht. Je kunt het beste voor indirect licht kiezen, dat weerkaatst in de meeste gevallen tegen het plafond waardoor je reflectie op je beeldscherm vermijdt.

5. Lopend vergaderen

Door genoeg te lopen wordt de hersenactiviteit verhoogd, wat uiteindelijk zorgt voor meer creativiteit.

Bovendien worden je spijsvertering en doorbloeding geactiveerd. Heb je een informele call of meeting? Loop dan even een rondje door het kantoor of haal een frisse neus.

Zo krijg je gelijk de nodige vitamine D en een goede dosis zuurstof binnen.

6. Maak je eigen jungle

Je kunt niet genoeg planten hebben! Het is bewezen dat planten de ruimte van meer zuurstof voorzien en daarnaast voor een verhoogde creativiteit en productiviteit zorgen.

Hierdoor gaat het ziekteverzuim omlaag en ontstaat er tevens een prettige sfeer in de ruimte. Ga nog een stapje verder door jungle geïnspireerde hoesjes te ontwerpen. Ligt het apparaat op tafel? Dan zorgt een plantenprint voor minder afleiding.

Verander jouw kantoor vandaag nog in een jungle!

7. Op de fiets naar het werk

Bijna ieder bedrijf is voorzien van een auto en ov routebeschrijving. Maar wat nou als je hier ook een fiets routebeschrijving aan toevoegt?

Dit stimuleert niet alleen de werknemers, maar ook de klanten om met de fiets te komen. Wil je graag bereikbaar zijn tijdens je fietstocht?

Zorg dan voor een telefoonhouder voor op de fiets. Hiermee kan je je telefoon eenvoudig in de gaten houden en ondertussen veilig fietsen. Iedereen komt een stuk frisser en creatiever aan, plus dat het natuurlijk veel gezonder is. Een win-win situatie!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights