Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

7 tips voor een veilige werkplek

| door

Heb jij een eigen bedrijf waar regelmatig klanten over de vloer komen en waar je medewerkers dagelijks aan het werk zijn?

paper-3213924_640

Dan is veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Als werkgever ben je verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Maak je al gebruik van veiligheidspictogrammen? Dan ben je goed bezig. Wij geven 7 tips voor een veilige werkplek.

Help elkaar

Zorg als werkgever voor genoeg bedrijfshulpverleners tussen je personeel. Bepaal het aantal verplichte BHV’ers.

Zorg voor goede cursussen en fris de kennis van het personeel regelmatig op. Bij noodsituaties kan het personeel elkaar helpen en is er altijd iemand aanwezig die weet hoe hij/zij moet handelen.

Brandmelders en -blussers

Je moet er niet aan denken: brand binnen je bedrijfspand.

Zorg dat er genoeg brandmelders en brandblussers aanwezig zijn, zodat een beginnende brand beperkt kan worden of misschien zelf helemaal bestrijdt kan worden.

Gevulde EHBO trommel

Een EHBO trommel zorgt ervoor dat je eerste hulp kunt bieden bij ongevallen, echter moet de trommel wel goed gevuld zijn.

Vergeet niks, je kan beter te veel dan te weinig hulpmiddelen in de EHBO trommel hebben.

AED aanschaffen

Een AED kan tegenwoordig niet meer ontbreken in je bedrijfspand. De eerste minuten na een hartstilstand zijn cruciaal voor het slachtoffer.

Met een AED kun je direct helpen. Ook is het van belang om je AED aan te melden op deze website van het rode kruis. En zorg ervoor dat de AED goed vindbaar is met behulp van een AED sticker.

Maak een vluchtplan

Het hebben van een vluchtplan is noodzakelijk om ongelukken te voorkomen. Met een noodplan weten je medewerkers in geval van nood wat ze moeten doen als er iets gebeurd.

Opgeruimde werkplek

Door te zorgen voor een opgeruimde werkplek zorg je ervoor dat medewerkers of klanten niet zomaar over rondslingerende materialen struikelen.

Duidelijke afspraken

Als werkgever is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met je werknemers. Zorg voor goede regels en een taakverdeling bij ongevallen.

Maak nieuwe medewerkers meteen onderdeel van het afspraken, zodat zij ook direct op de hoogte zijn van de afspraken en taakverdeling.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “7 tips voor een veilige werkplek”

  1. prezzofelice says:

    Het zal de volksaard zijn van de Nederlanders om niet flierefluitend zoals de Italianen door het leven te gaan. Toch is dit stukje niet alleen hosanna, maar zijn er best een paar kanttekeningen te maken. 49 % vindt dat het vooruit gegaan is in Nederland, wat denken de overige 51% ? Maar het glas is halfvol! Meer mensen (12%) maken zich zorgen over de armoede dan voorheen. Decentralisaties worden negatiever ervaren: bezuinigingen, beperkte deskundigheid, ongelijkheid tussen gemeenten en ingewikkeldheid van het systeem. Te weinig positieve ontwikkelingen kunnen lezen, tenzij dit op het traditionele blanke gezinnetje slaat; papa met dochtertje, mam met zoontje. Het plaatje is goed voor een verzekeringspolis.

  2. DavidZew says:

    ARENA SPORT 4 смотреть онлайн – VIASAT PREMIUM смотреть онлайн, VIASAT HOCKEY смотреть онлайн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights