Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Alles over het huren van een afvalcontainer voor bedrijfsafval

| door

In het bedrijfsleven is het scheiden van afval erg belangrijk. Er wordt enorm veel afval geproduceerd, dus het scheiden hiervan zal zeker bijdragen aan het bereiken van een circulaire economie.

Het belangrijkste wat je moet doen om het scheiden van afval binnen je bedrijf te stimuleren, is het huren van verschillende afvalcontainers voor bedrijfsafval. In dit artikel lees je hier alles over.

Afval verwerken

Als je een eigen bedrijf hebt, moet je zelf de verwerking van je bedrijfsafval regelen. In tegenstelling tot bij huiselijk afval, waar de gemeente voor verantwoordelijk is.

Het is mogelijk om bij zakelijke aanbieders een afval abonnement af te sluiten. Dit wil zeggen dat je bedrijfsafval eens in de zoveel tijd wordt opgehaald door het afvalverwerkingsbedrijf.

Je kunt ook contact opnemen met de gemeente. Het ophalen van het afval gebeurt dan echter niet gratis. Als je je bedrijfsafval door de gemeente wilt laten ophalen, moet je reinigingsrecht betalen.

Afvalcontainers

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende soorten containers. Welke je kiest, is afhankelijk van de hoeveelheid afval die je produceert en over welke afvalstromen dit gaat.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een afvalperscontainer. Deze container perst al je afval heel klein, zodat je een hoop ruimte bespaart. Maar deze is niet voor elk bedrijf geschikt.

Zo kunnen harde, metalen materialen en glas er niet in. Een andere optie is een rolcontainer, een grote container op wielen. Deze is in principe geschikt voor alle materialen. Een perscontainer huren is bij gebrek aan ruimte een verstandige keuze.

Hoeveel kost het huren van een afvalcontainer?

Natuurlijk zit er een prijskaartje aan het huren van een afvalcontainer. Hoeveel je moet betalen, verschilt echter per verhuurbedrijf en per container. Je betaalt altijd een vast tarief voor de container zelf.

Daarnaast moet je een apart bedrag betalen voor het ophalen en de verwerking van het afval. Je hebt op deze prijs zelf wat invloed. Je kunt proberen je afval zo veel mogelijk te verminderen.

Tevens is het slim om je afval te scheiden. Ook kun je ervoor kiezen een abonnement voor een heel jaar af te sluiten; hier krijg je vaak korting op.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights