Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Bedrijfsrestaurant opstarten: deze apparatuur mag niet ontbreken

| door

Een bedrijfsrestaurant is een enorme toevoeging voor ieder bedrijf maar er komt ook veel bij kijken. De aanschaf van professioneel apparatuur bijvoorbeeld.

Dit is direct ook de grootste kostenpost bij het opstarten van een bedrijfsrestaurant.

De apparatuur moet geschikt zijn voor intensief gebruik, een hoog vermogen hebben en lang meegaan. Ontdek welk apparatuur absoluut niet mag ontbreken in uw bedrijfsrestaurant.

Kookapparatuur

Geen enkele keuken is compleet zonder een professioneel fornuis. Een fornuis vormt het hart van de keuken en is te verkrijgen met of zonder ingebouwde oven, zowel elektrisch als op gas.

Fornuizen zijn er zowel voor hele grote als compacte keukens: van kleine kookunits tot 6-pits fornuizen. Een fornuis voor professioneel gebruik is altijd gemaakt van stevig en hygiënisch RVS dat goed te reinigen is.

Daarnaast mag de oven ook niet ontbreken voor het afbakken van broodjes, garen en warmhouden van gerechten. Heeft u de oven vaak nodig?

Dan is het slim op in plaats van één grote oven, twee kleinere modellen aan te schaffen zodat er snel geschakeld kan worden. Vergeet ook de friteuse niet voor snackdag!

Koel- en vriesapparatuur


Zonder professionele koeling staat de keuken stil.

Bewaar ingrediënten, voedingswaren en dranken hygiënisch en goed gekoeld in een goede koelkast of vrieskast. Kies een koeling die goed is afgestemd op de voorraad. Een halfgevulde koeling verbruikt namelijk meer energie dan een koelkast die wel goed gevuld is.

Bij professioneel koelapparatuur kunt u kiezen uit statische of geforceerde koeling. Geforceerde koeling zorgt ervoor dat de temperatuur in koelkast overal gelijk is. Een statische koeling is vergelijkbaar met een koelkast voor particulier gebruik en is vaak goedkoper in aanschaf.

Bent u van plan frisdranken, zuivel en salades aan te bieden in het bedrijfsrestaurant? Zorg dan ook voor een wandkoeling waar uw producten aantrekkelijk gepresenteerd worden en eenvoudig zelf gepakt kunnen worden.

Apparatuur voor tosti’s of panini’s

Natuurlijk blijft de ‘ouderwetse’ tosti nog steeds populair in bedrijfsrestaurants.

Geef werknemers de mogelijkheid om zelf tosti’s te maken of bied rijk belegde tosti’s aan op de menukaart. Een luxere variant van de tosti is de panini. Smakelijk en heel eenvoudig te maken met een contactgrill. Een grill kan overigens ook prima gebruikt worden voor het maken van tosti’s, het grillen van vlees, vis en groenten. Multifunctioneel dus!

Uitgifte apparatuur

Met behulp van uitgifte apparatuur zoals koelvitrines en warmhoudvitrines wordt het uw keukenpersoneel makkelijk gemaakt.

Vers bereide broodjes, salades en andere gerechten worden aantrekkelijk gepresenteerd, blijven goed op temperatuur en liggen voor het grijpen. Werknemers kunnen zo eenvoudig zelf opdienen terwijl het keukenpersoneel ondertussen de gerechten blijft aanvullen. Gaat u ook zuivel en frisdranken aanbieden? Zorg dan ook voor een goede wandkoeling.

Vaatwassers


Na de lunch is het tijd voor het wegwerken van de vaat. Met een krachtige vaatwasser is de vaat binnen no time weggewerkt.

Professionele vaatwassers zijn namelijk uitgerust met een zeer krachtig en kort wasprogramma. Binnen enkele seconden beschikt u weer over schonen borden, glazen en bestek. Bij het kiezen van een vaatwasser kunt u kiezen uit een voorlader of een doorschuifvaatwasser.

De doorschuifvaatwasser is vooral geschikt als het werk aan één stuk doorgaat. In combinatie met een af- en afvoertafel biedt deze vaatwasser maximale efficiëntie in drukke keukens. Bij een voorlader wordt de vuile vaat via de voorklep in de vaatwasser geschoven. Zet de voorlader op een goede hoogte om ergonomisch werken te stimuleren. Zorg ook voor voldoende vaatwaskorven o.a. afgestemd op borden en glazen.

Zo wordt het wegwerken van de vuile vaat een fluitje van een cent!

Hakpro

Professioneel grootkeuken apparatuur vindt u vaak bij leveranciers van horeca apparatuur zoals Hakpro Professional.

Net als in de horeca, dient het keukenapparatuur voor bedrijfsrestaurants van hoogwaardige kwaliteit te zijn en een hoog vermogen te hebben.

Onze tip: laat u goed adviseren door ervaren verkoopadviseurs bij de aanschaf van apparatuur voor uw bedrijfsrestaurant.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Bedrijfsrestaurant opstarten: deze apparatuur mag niet ontbreken”

  1. Keukenloods says:

    Zeer informatief artikel! Wij hebben laatst zelf al een keuken aangeschaft voor onze zaak. Net in de corona tijd… maar alsnog is het een goede toevoeging. Een keuze die ik iedereen zou aanbevelen. Felix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights