Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Beleggen in vastgoed

| door

Er zijn heel veel verschillende manieren van beleggen en elke manier is natuurlijk weer anders. Zo kan je ook gaan beleggen in vastgoed en ook dat brengt zo zijn voordelen met zich mee.

Weet jij wat het inhoudt om te beleggen in vastgoed? En weet je hoe dit moet? Wij vertellen je graag alles over het beleggen in vastgoed en waar je moet beginnen.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is iets wat je eigenlijk steeds vaker voorbij hoort komen. Je hoort veel mensen die gaan beleggen in vastgoed en hier veel geld door hebben gekregen. Wanneer je gaat beleggen in vastgoed ga jij je geld investeren in onroerende goederen.

Je gaat dus je geld investeren in grond en bijbehorende bebouwing dat vaststaat aan de grond. Het doel hiermee is om uiteindelijk rendement te behalen en je dus uiteindelijk meer geld gaat verdienen dan het je gekost heeft.

Beleggen in vastgoed en investeren in vastgoed

Er zijn eigenlijk twee manieren die je wellicht wel eens hebt gehoord. Je hebt namelijk beleggen in vastgoed en investeren in vastgoed. In deze twee manieren zit eigenlijk vrij weinig verschil, maar het zijn toch twee andere dingen.

Wanneer je namelijk gaat beleggen in vastgoed wordt er ook het beleggen in vastgoed op de beurs bij gerekend. Wanneer je gaat investeren in vastgoed hebben we het vooral over dat je daadwerkelijk zelf wat hebt gekocht.

Het doel van beleggen in vastgoed

Wanneer je gaat beleggen in vastgoed is het doel om rendement te behalen. Wanneer we het hebben over rendement hebben we het over de verhouding tussen opbrengst en inleg.

Je wilt er dus voor zorgen dat het uiteindelijk meer waard wordt en jij er dus meer geld aan gaat verdienen.

Hoe kan je beleggen in vastgoed?

Wanneer je wilt gaan beleggen in vastgoed denk je waarschijnlijk dat je heel veel geld nodig hebt. Een huis kopen is duur en daarom denken veel mensen dat je ook dat volledige bedrag nodig hebt. Gelukkig is dat niet waar. Er zijn namelijk veel partijen en banken die een beleggingshypotheek aanbieden.

Dat wil zeggen dat deze partijen een hypotheek aanbieden tot 80% van de taxatiewaarde van het pand. Het is dus inderdaad de bedoeling dat jij wat geld zelf in gaat leggen, maar natuurlijk niet het volledige bedrag van het pand dat je wilt gaan kopen.

Er zijn verschillende soorten beleggingen in vastgoed en voor dat jij gaat beleggen in vastgoed is het dus belangrijk dat je gaat kijken welke vorm het beste bij jou past. Je kan bijvoorbeeld gaan beleggen in woonhuizen, kantoorruimtes, kamers of winkelcentra en hotels. Hierbij moet je dus vooral gaan kijken wat de voor- en nadelen zijn en wat het beste bij jou gaat passen.

Veel voor- en nadelen aan beleggen in vastgoed

Wanneer je gaat beleggen in vastgoed zal je merken dat er veel voor- en nadelen aan vastzitten. Het is goed om je goed in te lezen over deze dingen zodat je weet wat jou te wachten staat.

Zorg er dus goed voor dat jij op de hoogte bent van de voor- en nadelen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights