Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Beveilig je bedrijfspand met een camerasysteem

| door

Voor het beveiligen van uw bedrijfspand is het plaatsen van een camerasysteem een belangrijk onderdeel van uw beveiligingsstrategie.

Dit artikel belicht het algemene belang van een camerasysteem en PoE als één van de opties.

Waarom een camerasysteem?


Momenteel is er veel mogelijk en kunt u een camerasysteem installeren die bij uw wensen en eisen past. We hebben een aantal argumenten op een rij gezet waarom u een camerasysteem zou moeten hebben:

Preventief


Een camerasysteem met allerlei beveiligingscamera’s op diverse risicovolle plekken zijn inbraakwerend. Dat wil zeggen dat ze potentiële inbrekers afschrikken door hun zichtbare aanwezigheid.

Ze bieden ook beeldopnamen en in bepaalde gevallen ook geluidsopnamen van eventuele incidenten die zich voordoen. Preventie is één van de belangrijkste functies van een camerabeveiligingssysteem.

Toezicht


Maakt het onderdeel uit van een beveiligingsplan, waarbij u ook bijvoorbeeld beveiligers hebt rondlopen of receptionisten die meehelpen toezicht houden via de beelden van uw camera’s, dan is het systeem in realtime heel bruikbaar.

Als er iets verdachts gebeurt kan de beveiliger direct ter plaatse poolshoogte nemen of de receptioniste kan eventueel maatregelen nemen als er sprake is van een verdachte situatie.

Opsporing


Na een mogelijk incident of verdachte situatie kunnen de beelden helpen het opsporingsproces te ondersteunen. Het beeldmateriaal kan aan de dienstdoende onderzoekers overgedragen worden.

Vertrouwen


Een camerasysteem werkt niet alleen afwerend tegen potentiële criminelen. Het is ook een bepaalde geruststelling voor uzelf, uw arbeiders en bezoekers.

Dat kunnen collega’s zijn die vanwege een deadline alleen in het pand verblijven en door het gevoel van veiligheid hun volledige aandacht kunnen geven aan het werk.

Sommige klanten die op bezoek komen kunnen het gevoel krijgen dat hun producten in een veilige omgeving geproduceerd worden. Dit wekt vertrouwen op bij u, uw medewerkers en uw zakelijke relaties.

PoE camerasysteem


Een camerasysteem is er in diverse soorten en maten. We kiezen er in dit artikel voor om de aandacht te vestigen op een PoE camerasysteem.

PoE staat voor power over ethernet en dat betekent dat de camera voeding krijgt via dezelfde UTP kabel waarmee het in verbinding staat met het computernetwerk.

Zekerheid


De voornaamste reden voor het kiezen van een PoE camerasysteem is dat u de zekerheid hebt dat het werkt. U heeft geen batterijen nodig en de verbinding met elke camera werkt zolang het aangesloten staat.

Door de constante verbinding en energievoorziening daalt de kwaliteit nooit naar een lagere resolutie. Er zijn geen energiebesparende maatregelen nodig.

Gelijkwaardig aan IP camerasysteem


IP staat voor Internet Protocol en verwijst naar het computernetwerk waarmee het verbonden wordt. Een PoE camerasysteem is iets beter dan een IP camerasysteem, omdat de stroomvoorziening per camera centraal georganiseerd is.

Verder is het qua functionaliteiten gewoon gelijk aan het reguliere IP camerasysteem. Hieronder worden de belangrijkste onderdelen van het IP systeem kort toegelicht. Een IP camera geeft digitaal beeld en eventueel geluid door via het netwerk, waardoor hoge resoluties mogelijk zijn.


Standaard wordt er een NVR, Network Video Recorder, beschikbaar gesteld, waarmee alle opnamen via het netwerk vastgelegd worden.
De koppeling met het netwerk en internet maakt het op afstand mogelijk om via een app te kijken wat er opgenomen wordt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights