Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Beveilig je digitale informatie

| door

Als ondernemer heb je genoeg aan je hoofd. Van het regelen van de dagelijkse zaken tot op zoek gaan naar nieuwe kansen en het managen van je personeel.

We snappen dus dat je als ondernemer het vergrendelen van je e-mails niet hoog op je prioriteiten lijstje hebt staan. Toch moet je het belang hiervan niet onderschatten.

AVG-veilig en vertrouwelijk met gegevens omgaan

Net zoals dat je de persoonsgegevens van bijvoorbeeld je werknemers niet zomaar wil laten rondslingeren op je bureau, is het ook belangrijk om je digitale bestanden te beveiligen.

Want ookal is dit netjes opgeslagen op een met wachtwoord beveiligde laptop, betekent dit niet dat dit goed beveiligd is. In de cloud is het vaak vrij eenvoudig voor hackers om toegang te krijgen tot jouw bestanden.

En ookal is niet alle informatie die je verstuurd een bedrijfsgeheim, AVG wetgeving verplicht iedereen die met persoonsgegevens werkt om hier vertrouwelijk mee om te gaan. Wanneer mag je bijvoorbeeld gegevens van je klanten opslaan en hoe lang mag je deze persoonsgegevens dan bewaren?

Hier komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Als bedrijf heb je namelijk vaak de beschikking over erg veel persoonsgegevens. Denk hierbij aan de gegevens van je personeel en je klanten. In de meeste gevallen zijn bedrijven zich ervan bewust dat deze data privacy-gevoelig is en dat hier vertrouwelijk mee dient te worden omgegaan.

Maar ook op offertes en bijvoorbeeld in emails staan vaak persoonsgegevens. Ook hier is de AVG wetgeving op van toepassing.

Veilig mailen vanuit Outlook

Niet alleen het opslaan, maar ook het versturen en ontvangen van gevoelige informatie dient beveiligd te worden. Je kan je misschien wel voorstellen dat gratis tools om grote bestanden te verzenden niet altijd geheel veilig zijn.

Maar ook via de mail wordt er veel vertrouwelijke informatie (intern) gedeeld. Denk aan financiƫle gegevens, concurrentiegevoelige informatie over bijvoorbeeld een nieuw product of inloggegevens van accounts.

Talloze bedrijven gebruiken Outlook als email provider. Dan zullen de e-mails die je vanuit dit programma verstuurt wel beveiligd zijn, toch? Niet dus! Ook voor Outlook is extra beveiliging nodig om te voorkomen dat je e-mails onderschept kunnen worden door derden.

Moet je nu overstappen naar een ander mailprogramma? Dat is gelukkig niet nodig. Het is mogelijk om je e-mail te beveiligen binnen Outlook. Zo weet je zeker dat alleen de verzender en ontvanger van de email toegang hebben tot de gedeelde informatie, zonder dat externe partijen dit onderweg mee kunnen lezen.

Makkelijk, snel en veilig je data versleutelen

Nu horen we je denken, ik heb helemaal geen tijd om mij hier helemaal in te verdiepen. Dat hoeft gelukkig ook niet. Met Filecap verstuur je makkelijk, snel en veilig al jouw privacy- en bedrijfsgevoelige informatie.

Deze handige secure e-mail en file-transfer-tool is AVG-ready. Je informatie wordt versleuteld opgeslagen op een beveiligde server waar alleen jouw medewerkers toegang tot hebben.

Dit betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken dat jouw bedrijfsinformatie in handen van derden komt en weet je ook zeker dat je je netjes aan de AVG richtlijnen houdt wat betreft persoonsgegevens. Zo kan jij je weer richten op het runnen van je bedrijf.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights