Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Comfortabel klimaat op kantoor: hoe het de productiviteit verhoogt

| door

De ideale temperatuur op kantoor is een belangrijk onderwerp, aangezien het comfort van medewerkers direct kan beïnvloeden hoe productief en gemotiveerd ze zijn. Een te koude of te warme werkomgeving kan leiden tot afleiding en een daling van de productiviteit.

De ideale temperatuur

De ideale temperatuur op kantoor is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type werk dat wordt verricht, het aantal mensen in de ruimte en hun persoonlijke voorkeuren.

Over het algemeen wordt aangenomen dat een temperatuur van ongeveer 22 graden Celsius het meest comfortabel is voor de meeste mensen. Dit is ook de aanbevolen temperatuur volgens de Richtlijn Arbeidsomstandigheden van de Europese Unie.

Er zijn echter enkele aanpassingen die kunnen worden gemaakt aan deze ideale temperatuur, afhankelijk van de specifieke omstandigheden op kantoor. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om de temperatuur lager te houden als het werk fysiek intensief is, om ervoor te zorgen dat medewerkers niet te veel transpireren. Aan de andere kant kan het nodig zijn om de temperatuur wat hoger te houden als het werk voornamelijk bestaat uit mentaal werk, om ervoor te zorgen dat medewerkers niet te koud hebben en daardoor afgeleid raken.

Aanpasbare verwarming

Het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige mensen gevoeliger zijn voor temperaturen dan anderen. Het is daarom verstandig om te zorgen voor een aanpasbare verwarming en airconditioning op kantoor, zodat medewerkers hun eigen comfortniveau kunnen aanpassen.

Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met behulp van individuele thermostaatknoppen of afzonderlijke verwarmings- en koelingsunits in elke werkruimte.

In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur op kantoor comfortabel is voor alle medewerkers. Dit kan worden gedaan door regelmatig de temperatuur te meten en aan te passen aan de behoeften van de medewerkers, en door te zorgen voor voldoende ventilatie en luchtkwaliteit om een gezonde werkomgeving te behouden. Door de temperatuur op kantoor op een comfortabel niveau te houden, kunnen medewerkers zich op hun werk concentreren en productiever zijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights