Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Concurrentie voordeel door flexibele werkplek

| door

Dit artikel is geschreven door Eduard Schaepman, Chief Tribes.nl

tribes eduard schaepman

Om de hoogste efficiëntie te bereiken brengen bedrijven velen werknemers onder één dak.

Dit gebeurd al sinds het begin van de industriële revolutie, maar technologische ontwikkelingen hebben dit ‘gecentraliseerd model’ onnodig gemaakt.

Ontwikkelingen als Email, internet, smartphones, video conferencing en andere technologische middelen maakt de werknemer mobieler als voorheen.

[the_ad id=’28752′]

Demografische ontwikkelingen

Ook demografische ontwikkelingen spelen hierbij een rol. Uit statistieken van het U.S. Bureau of Labor blijkt dat er een groei van 20 procent is geweest van het aantal kenniswerkers tussen 2004 en 2014.

Temeer omdat de nieuwe generatie werknemers, die opgegroeid zijn met het Internet, de mobiliteit hoog in het vaandel dragen.

Vaste kosten verminderen door mobiel werken

Deze ontwikkeling levert uitdagingen op voor ondernemingen. Eerst en vooral omdat ze zo hun vaste kosten kunnen verminderen. Voor de meeste grote bedrijven is vastgoed na de loonkost namelijk de grootste kostenpost.

Wanneer vervolgens verschillende studies uitwijzen dat soms 50 procent aan kantoorruimte niet wordt gebruikt omdat het personeel een dag thuis werkt, op zakenreis of vakantie is, kan je een inschatting maken van de impact op zo’n dergelijke onderneming.

Door haar “kenniswerkers” de mogelijkheid te geven om mobieler te werken en zo haar vaste kosten voor vastgoed om te buigen naar variabele kosten, kan het bedrijf heel wat besparen.

Talent aantrekken? Flexibele werkplek een must

Zoals eerder genoemd groeit de nieuwe generatie op met internet en hebben daarbij een specifiek verwachtingspatroon qua werken. Wil je dit talent niet aan je neus voorbij zien gaan, dan zal je flexibiliteit in werken moeten bieden.

Behalve een verhouding tussen loon en tevredenheid zijn er dus meer factoren die mee spelen bij werknemers met een leuke baan.

Concurrentie voordeel

Deze flexibele werkplek biedt hier dus ook een concurrentie voordeel. De meeste werknemers zullen liever vanuit een satellietkantoor werken in plaats van uren lang in de file te staan.

Tenslotte zorgen meer telewerkers voor een verhoogde productiviteit. Terwijl sommige managers er vanuit gaan dat werknemers die niet vanuit kantoor werken minder productief zijn, hebben een aantal studies het tegenovergestelde aangetoond.

Telewerkers kunnen zich meer op hun werk concentreren omdat ze minder vaak afgeleid worden door collega’s die een praatje komen maken.

Uitdaging voor het management

De voordelen van een flexibele werkomgeving zijn duidelijk, maar vooral het managen van deze veranderingen brengt heel wat uitdagingen met zich mee.

De grootste uitdaging is toch wel de ervaring die veel bedrijven missen om een “distributed work force” te managen.

Maar er zijn ook uitdagingen voor werknemers. Velen voelen zich geïsoleerd van de rest van het bedrijf en missen de ondersteuning en professionele hulpmiddelen waarover hun collega’s op kantoor wel beschikken.

Verlangen naar sociale interactie

Dan kan de productiviteit van deze werknemer wel stijgen (wat fijn is voor de onderneming), maar de tevredenheid zal verminderen doordat ze verlangen naar sociale interactie en een groepsgevoel.

Niet iedereen is geschikt om op afstand te werken.

Outsource oplossingen

Steeds meer bedrijven richten zich op outsource oplossingen die hun in staat stellen hun werknemers te laten werken waar, wanneer en hoe deze maar willen.

Netwerken van business lounges, vergaderruimten, video conferencing, virtuele kantoren en andere kantoorlocaties maken het mogelijk dat mobiele werkers in verbinding met het bedrijf kunnen staan.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Concurrentie voordeel door flexibele werkplek”

  1. Rick says:

    Leuk artikel! Wij zien inderdaad ook steeds vaker dat werkgevers liever kiezen voor een flexibele oplossing in plaats van een vaste standplaats voor werknemers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights