Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De ideale kantoorinrichting: 3 tips

| door

We geven je drie tips voor de ideale kantoorinrichting: zowel voor jouw eigen thuiskantoor of een kantoorruimte voor je werknemers. De ideale kantoorinrichting heeft een positief effect op de productiviteit, is stressverlagend en heeft een inspirerende uitstraling.

Wist je dat het belangrijk was om verschillende werkplekken te creëren en dat kleuren een groot effect hebben op jouw gemoedstoestand?

Zithoek ton sur ton hoekbank kopie

Een inspirerende inrichting

Een inspirerende werkplek draagt bij aan de productiviteit. Het geeft een fijne sfeer en heeft een positief effect op de gemoedstoestand. Naast een functionele en ergonomische werkplek, is het ook goed om een plek te creëren waar mensen met elkaar in contact komen om te overleggen of te brainstormen.

Dit kan met een paar fijne fauteuils of een hoekbank kopen al geregeld zijn. Vergeet niet om de plek een huiselijke uitstraling te geven met bijvoorbeeld een groot vloerkleed en een mooi schilderij.

Verschillende werkplekken

Je hoeft echt niet de hele dag 8 uur lang achter je bureau te werken. Het je even geen concentratie en heb je nog wat mailtjes die je moet beantwoorden? Plof dan even neer met je laptop op een fijne hoekbank met relaxfunctie, zodat jouw lichaam ook ontlast wordt van alle spanningen!

Wisseling van ruimte of zitplek kan de productiviteit verhogen en zorgt ervoor dat je weer nieuwe energie en inspiratie krijgt. We raden ook aan om af en toe even weg te lopen van je werkplek. Loop een rondje of doe wat rek en strek oefeningen tijdens het zetten van een kopje koffie.

Een bureau dat verstelbaar is met een sta-functie is ook een goede investering voor de productiviteit en gezondheid.

Kleur op de muur

Kleur heeft veel effect op je gemoedstoestand. Zo kun je met de juiste kleuren jouw gemoedstoestand (of die van je werknemers) positief beïnvloeden. Zo hebben de kleuren blauw en groen een positief effect op de concentratie en heeft het een stressverlagend effect door de rustige uitstraling.

Groen heeft een natuurlijke en warme uitstraling, waar blauw vrij koud aanvoelt. Combineer blauw daarom wel met een andere warme kleur of warme materialen zoals hout. Voor de creatievelingen is oranje een stimulerende kleur. Daarnaast maakt oranje je ook vrolijk en stimuleert het de productiviteit.

Rood prikkelt je zintuigen en geeft energie. Teveel rood is wel vermoeiend voor je ogen. Pas het daarom in mate toe, bijvoorbeeld met rode accenten. Vergeet daarnaast niet voldoende groene planten in de kantoorruimte te plaatsen!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights