Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De juiste verlichting op kantoor

| door

Het hebben van de juiste verlichting op kantoor kan een groot verschil maken voor zowel werkgevers als werknemers. Een prettige werkomgeving zorgt namelijk voor een verbeterd humeur, een fijnere werksfeer en hierdoor ook een hogere efficiënte.

Dit alles leidt tot een sfeervolle, ontspannen werkomgeving en een verbeterde kwaliteit in werkzaamheden. Daarnaast is de juiste verlichting natuurlijk ook erg belangrijk voor specifieke zaken. Zoals je thuis een leeslamp gebruikt voor het lezen van je boek, heb je ook op het kantoor af en toe specifieke verlichting nodig.

Alles over de juiste verlichting op kantoor, lees je hier!

Specifieke verlichting


Zoals zojuist aangegeven heb je voor sommige zaken op kantoor een meer specifieke vorm van verlichting nodig. De normale huis, tuin en keukenlamp bij de IKEA is niet altijd geschikt voor het kantoor.

Zo kun je beter gebruik maken van speciale projectverlichting, welke zich specifiek richt op het gebruik in kantoorpanden. Binnen deze soort verlichting kun je dan weer kiezen uit verschillende vormen, maten en standaarden van verlichting. Voor specifieke werkzaamheden waar veel direct licht bij nodig is, zal namelijk een andere lamp nodig zijn dan boven de kantine tafel.

Breng behoeften in kaart


Het is dan ook belangrijk om voor aanschaf de behoeften duidelijk in kaart te brengen.

Zo heeft ieder kantoor natuurlijk de basis in plafondverlichting nodig, maar wellicht zijn er ook andere vormen van verlichting nodig. Spot verlichting kan een ideale manier zijn om schilderijen of andere items in het spotlight te zetten – kan handig zijn bij bijvoorbeeld een plattegrond of mission statement van de onderneming.

Het is verstandig om vooraf wat inspiratie op te doen op de pagina’s van lampen specialisten zoals bijvoorbeeld de webpage van LampenOnline. Je vindt hier namelijk allerlei soorten verlichting in verschillende categorieën. Van huis, tuin en keukenverlichting tot speciale projectverlichting voor bijvoorbeeld een kantoorruimte.

Een aangename sfeer


Wanneer de behoeften duidelijk in kaart zijn gebracht is het belangrijk om even bij de daadwerkelijke uitvoering stil te staan. Houd hier de sfeer in de omgeving goed bij in het achterhoofd. Zo zullen natuurtinten een meer aangename sfeer creëren dan felle tl-buizen.

Probeer het natuurlijk licht zoveel mogelijk te accentueren en waar nodig aan te vullen met kunstmatig licht zoals LED strips. Wanneer je medewerkers namelijk in een aangename ruimte kunnen werken, zal dit een positieve invloed hebben op het uiteindelijke eindresultaat. De juiste kantoorverlichting speelt dus in op de (eventueel heel specifieke) behoeften, en draagt bij aan een aangename en ontspannen sfeer.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights