Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De voordelen van duurzaam logistiek vastgoed: efficiëntie als handelswaar

| door

De relatie tussen duurzaamheid en efficiëntie is onvermijdelijk bij een algemene benadering van het duurzaamheidsconcept. Als het gaat om duurzaam logistiek vastgoed van de toekomst, is het dan ook vanzelfsprekend dat logistieke faciliteiten efficiënt moeten zijn, zowel wat het ruimtegebruik als het energieverbruik betreft.

pexels алекке блажин 8140111

Terwijl de grond- en energiekosten gestaag stijgen en er niet genoeg ruimte is om aan de vraag te voldoen, moet er prioriteit worden gegeven aan slimme processen, nieuwe oplossingen, innovatie en langetermijndenken om deze enorme kosten tot een minimum te beperken.

Duurzame ontwikkeling gaat dus niet alleen over milieubescherming – organisaties die niet investeren in zaken zoals efficiëntere verlichting, verwarming, robotica en intelligent beheer zullen gaandeweg hun concurrentievoordeel verliezen.

Het belang van duurzame logistiek

De logistieke toeleveringsketen krijgen meer aandacht dan ooit tevoren en exploitanten van onder meer in de e-commerce kijken naar manieren om hun milieueffecten te verminderen.

Hier zijn een aantal redenen voor, zoals stijgende energiekosten, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de regering, het toenemende duurzaamheidsbewustzijn van de consument en de druk vanuit milieuorganisaties om duurzame strategieën voor logistiek en toeleveringsketenbeheer te ontwikkelen.

Duurzaam logistiek vastgoed draagt bij aan een gezonde werkomgeving

Veel ondernemers onderschatten grotendeels de voordelen van het creëren van een gezonde werkomgeving voor hun werknemers. Organisaties die duurzaam logistiek vastgoed implementeren, hebben een hogere kans om getalenteerde werknemers aan te trekken door een gezonde, productieve en comfortabele werkomgeving te verwezenlijken.

De kracht van moderne, duurzame voorzieningen voor werknemers mag dus niet worden onderschat. We zien dan ook steeds meer dat het de duurzame bedrijven en ondernemingen zijn die loyale werknemers binden en hun productiviteit weten te verhogen.

Het verduurzamen van bestaande gebouwen blijft een uitdaging

Wanneer we het over duurzaamheid hebben, mogen we niet vergeten dat het niet alleen om nieuw vastgoed gaat.

In wezen zijn bestaande gebouwen de grootste uitdaging om te verduurzamen, want het kan een flinke investering zijn om verlichting efficiënter te maken en de isolatiewaarde te verhogen, waardoor warmte en koude lucht vrij minder gemakkelijk naar buiten kan ontsnappen. 

Conclusie

De behoefte aan maatregelen om de efficiëntie van de logistieke operaties te verbeteren vergt aanzienlijke investeringen, maar de voordelen zijn onvervangbaar en voor de lange termijn.

Milieubewuste organisaties die hun duurzaamheidspraktijken aantoonbaar kunnen maken, hebben een hogere kans om het klantvertrouwen te winnen en concurrentievoordeel te bestendigen.

Kortom, de betrokkenheid bij het creëren van een gezonde werkomgeving en de bescherming van milieubronnen kan de toekomst van bedrijven verzekeren.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights