Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De zoektocht naar de juiste bureaustoel

| door

De moderne werkplek is allang niet meer altijd de vaste plek op kantoor. Soms werk je op een flexplek of werk je regelmatig thuis. Vaak is de bureaustoel de basis voor een comfortabele werkplek. Een geschikte bureaustoel vinden kan een aardige zoektocht zijn.

Wat maakt een bureaustoel de juiste stoel? Welke bureaustoel moet ik kopen? Wij helpen je in deze blog op weg, lees snel verder.Welke bureaustoel is goed? Start bij ergonomie


De traditionele bureaustoel is ontworpen als een generieke stoel. Iedere medewerker zit op dezelfde manier. De stoel is veelal verstelbaar in hoogte of bij de armleuningen. De luxe stoel kan ook in zitdiepte versteld worden of heeft een vaste ondersteuning in de lenden.

Een ergonomische bureaustoel draagt, ondersteunt en beweegt zijn bezitter met behulp van doordachte eigenschappen en intelligente mechanieken. De stoel volgt de zitting en beweging van haar gebruiker en past zich aan of beweegt mee. Kortom, wat de ‘bezitter’ doet, moet de bureaustoel ook doen. 


De belangrijkste eigenschap van een bureaustoel is dat men langdurig kan zitten in een gezonde en comfortabele werkhouding. Ieder lichaam is anders en de juiste stoel voor jou, kan weer anders zijn dan voor je collega. Een ergonomische werkplek is dan ook ontzettend belangrijk. Voorkom en verminder klachten zoals rug, arm en nekklachten. Wij raden een ergonomische bureaustoel aan om gezond te werken. Welke bureaustoel past bij mij? Verstelbaarheid staat centraal

Kies voor een bureaustoel die diverse verstelmogelijkheden heeft en zich daardoor aanpast aan jouw lichaam. Kijk eerst naar de zituur, type werkzaamheden en lichaamsbouw. En vervolgens naar de basis verstelmogelijkheden zoals zithoogte, zitdiepte, de rugleuning, armleggers en lende steun.

Kijk tot slot naar de opties van de verstelmogelijkheden zoals hoogte en kantbelbaarheid van de rugleuning, de hoogte en draaibaarheid van armleggers of de hoogte en diepte van de lendesteun. Denk bij alle keuzes aan jouw individuele behoeften en dat het voldoende ondersteuning moet geven.

Welke bureaustoel moet ik kopen? Ga voor gezondheid, kwaliteit en zitcomfort. Een ergonomische stoel is een investering maar zeker af te stemmen op jouw budget.Niet alleen een goede stoel


Een gelukkige medewerker is een productieve, creatieve medewerker. Ga daarom voor een gezonde en comfortabele werkplek met de juiste bureaustoel.

Een ergonomische werkplek bestaat uit een goed bureau en een goede stoel. Maar ook de verdere inrichting zoals een goede aansluiting, accessoires, bergruimte en verlichting zijn van belang. Werk functioneler, productiever en comfortabeler dan ooit.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights