Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Duurzaamheid steeds belangrijker bij inrichting kantoorpanden

| door

Verhuurders van kantoorruimtes, maar ook bedrijven zelf besteden steeds meer aandacht aan de duurzaamheid van het gekozen interieur. Enerzijds probeert men zo de ecologische voetafdruk te verkleinen; anderzijds wordt getracht de kosten te drukken. Duurzame led kantoorverlichting gaat langer mee dan de klassieke tl-verlichting, als gevolg waarvan lampen minder vaak vervangen hoeven te worden.

Daarbij verbruikt deze moderne verlichting aanzienlijk minder energie. Door een duurzame kantoorinrichting te combineren met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van het kantoor- of bedrijfspand, kan de ruimte nagenoeg gratis gebruikt worden. Op welke manier houd jij momenteel al rekening met het thema duurzaamheid bij het inrichten van een kantoor?  

Maak een lichtplan voor het bedrijfspand of de werkplaats 

Niet alleen het type verlichting bepaalt in welke mate een kantoor- of bedrijfspand duurzaam is. Ook de hoeveelheid lampen speelt hierin mee. Aan de ene kant moet de ruimte voldoende verlicht zijn om op een veilige manier te kunnen werken; het geldt in het bijzonder voor verlichting in werkplaatsen.

Ongelukken liggen hier al snel op de loer, als men niet goed ziet wat collega’s doen. Aan de andere kant wil je voorkomen dat het aantal lampen te groot is; het zou leiden tot een onnodig hoog energieverbruik. Door een lichtplan te maken slaag je erin de juiste balans te vinden. Er zijn verschillende organisaties die je hierbij kunnen adviseren.  

Intensiteit van de verlichting binnen bedrijfspanden

Let bij de aankoop van de verlichting voor een kantoorpand of werkplaats op zowel het aantal armaturen, als op de intensiteit ervan. Een te hoge lichtintensiteit maakt dat medewerkers last van hoofdpijn kunnen krijgen, het kan heeft invloed op de concentratie van collega’s.

Daarbij kan in het geval van een winkelpand de sfeer negatief beïnvloeden, wat invloed heeft op het koopgedrag van de consument. Men zal sneller geneigd zijn een product te kopen in een gezellig ingerichte, warme winkel; vergelijkbaar is het effect van bijvoorbeeld muziek in een winkelpand.  

Huren van losse kantoorruimtes populairder geworden 

Met de intrede van het hybride werken bij een groeiend aantal organisaties, is het steeds populairder geworden om losse kantoorruimtes en vergaderzalen te huren. Er zijn talloze verhuurders van deze kantoorruimtes te vinden. Vaak gaat het om ruimtes binnen een groter verzamelpand.

Er zijn echter ook aanbieders van vergaderzalen op unieke locaties in de grote steden te vinden; ideaal wanneer je de creativiteit van medewerkers wilt prikkelen. Het past bij het doel om de kosten terug te dringen, daar het onnodig duur is een groot deel van het eigen kantoorpand leeg te laten staan gedurende de werkweek.

Een kantoorruimte on demand afnemen vormt daarbij een duurzaam alternatief voor een eigen pand; huur vergaderzalen op het moment dat je deze als organisatie nodig hebt voor projectoverleggen of bijvoorbeeld vergaderingen van het MT

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights