Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een eyecatcher in je kantoor? Kies voor een plantenwand

| door

Een kantoorruimte is de plek waar men veel tijd in door brengt. Waar mensen veel tijd spenderen aan decoratie in huis, wordt het kantoor vaak helaas vergeten.

Om het kantoor aan te kleden worden tegenwoordig steeds meer kantoren voorzien van een levendige plantenwand, een ware eyecatcher voor ieder kantoor!

In dit artikel vertellen we je graag meer over deze nieuwe trend.

Toepassingen van een plantenwand op kantoor

De meeste ondernemers kiezen ervoor om één wand of een deel van een wand te voorzien van planten. Hierbij zijn de lobby en vergaderruimte de meest gekozen plekken waar de plantenwand terug te vinden is.

Vaak zijn dit natuurlijk de plekken die klanten zien, om deze reden worden ze vaak gekozen. Een andere leuke optie -waar werknemers erg blij mee zullen zijn-, is om plantenwanden te gebruiken als ‘dividers’ tussen verschillende afdelingen of bureaus, dit zorgt voor een levendige ruimte met een natuurlijke look.

Vaak kiezen bedrijven ervoor om de plantenwand te laten maken in combinatie met het logo of een slogan van een bedrijf erin verwerkt zoals in bovenstaande afbeelding te zien is. Dit zorgt ervoor dat de wand naadloos pakt in de huisstijl van je kantoor!

Echte planten of kunstplanten?

Als je van plan bent om een plantenwand in je kantoor te nemen heb je twee opties: echte planten of kunstplanten.

Beide keuzes hebben voor- en nadelen, wij vertellen je hier graag meer over:

Luchtzuiverende voordelen van een echte plantenwand

Het grootste voordeel van echte planten is de luchtzuiverende werking. Doordat CO2 in de ruimte door de planten wordt gefilterd, verbeterd de luchtkwaliteit in de ruimte. Naast de gezondheidsvoordelen voorkom je ook eventuele discussies of de wand nep of echt is.

Nadelen van echte plantenwanden zijn het onderhoud, regelmatig moet de wand worden bijgehouden door de specialist om vergeling van planten te voorkomen. Helaas brengt dit terugkerende kosten met zich mee.

Een plantenwand van Kunstplanten, weinig onderhoud

Liever geen onderhoud? Dan kan een plantenwand met levensechte kunstplanten een uitkomst zijn. Men werkt hier vaak met zijden kunstplanten, die moeilijk van echt zijn te onderscheiden.

Het grote voordeel is het onderhoud, nadat de wand is gemonteerd hoef je de wand niet te onderhouden. Zo blijft de kwaliteit constant en heb je bovendien de keuze uit nog meer soorten planten die niet geschikt zijn in een echte plantenwand.

Wist je dat beide plantenwanden, zowel van echte planten als kunstplanten, een geluiddempende werking hebben? Zo wordt ook de akoestiek in de ruimte verbeterd!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights