Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een kantoorkeuken verdient liefde

| door

21 06 2018 Kantoorruimtevinden.nl FOTO wolters renovatie keukens.nl

De meest gebruikte voorziening van elk kantoor is de keuken en toch krijgt deze niet genoeg liefde. Een keuken is het kloppende hart van een bedrijf.

Het personeel kan hier voorzien worden van alle eet- en drinkbehoeftes. De kantoorvoorziening wordt dagelijks gebruikt om allerlei maaltijden te bereiden en bij veel kantoren is dit te zien aan de staat.

Door het frequente gebruik laten de kantoorkeukens veel gebruikerssporen zien. Dit komt vaak doordat de keukenetiquette niet duidelijk zijn bij het personeel.

Het gevolg hiervan is een verloederde keuken en dit is natuurlijk slecht voor het aanzicht van een bedrijf. Om dit te voorkomen dient men bewust te raken van de etiquette. Met dit in gedachte worden hieronder tips weergegeven, die een bijdrage leveren aan het behouden van fijne kantoorkeuken.

Daarnaast zullen er ook tips gegeven worden omtrent keukenrenovaties. Zo kan straks elke werknemer in hun pauze ontspannen en genieten van de kantoorkeuken.

Maak het personeel bewust van de keukenetiquette


Om chaos in de keuken te voorkomen dient het personeel bekend gemaakt te worden met de etiquette. Het fatsoen om een keuken netjes achter te laten is niet altijd vanzelfsprekend.

Daarom is het geadviseerd om soms ietwat ‘kinderachtige’ maatregelen te treffen. Denk hierbij aan het opstellen van een contract waarin de werknemer verplicht is om de keuken schoon achter te laten en voorzichtig om te gaan met het bedrijfseigendom.

Niks is vervelender dan opgetrokken wenkbrauwen van klanten die een vuile keuken zien wanneer hen een kop koffie aangeboden wordt. Om dit te voorkomen is het handig om te weten hoe een keuken schoongemaakt moet worden. Het is een goed begin om de gootsteen schoon te maken na gebruik door deze af te nemen met een spons of schoonmaakdoek.

Zorg dat er geen voedselresten in het putje komen, aangezien dit voor vervelende geuren kan zorgen. Ook dient het keuken- en tafelblad regelmatig afgenomen worden zodat er geen koffievlekken of kringen achterblijven. Daarnaast moet de koelkast ook vaak schoongemaakt worden aangezien deze snel vuil en nare bacteriën opbouwt.

Zorg daarom dat er ten alle tijden schoonmaakspullen in de keuken aanwezig zijn zodat men direct hun vuiligheid kan opruimen. Veel bedrijven hangen ook geheugensteuntjes op in de keuken die de werknemer eraan herinnert om netjes om te gaan met de kantoorkeuken.

Zolang de regels duidelijk zijn kunnen werknemers genieten van een schone keuken en doet iedereen zijn best om dit te behouden.

Nieuw leven blazen in de kantoorkeuken

Nu duidelijk is hoe een keuken mooi en schoon gehouden moeten worden, is het wellicht tijd om de keuken te vernieuwen.

Veel kantoren hebben een verouderde keuken. Deze keukens zijn vaak saai en simpel, wat niet bevorderlijk is voor de beleving van een kantoor. Het belang van een keukenaanzicht is helder gemaakt, maar hoe een keuken geoptimaliseerd kan worden nog niet.

Gelukkig hoeft de renovatie van een keuken niet heel duur te zijn. De renovatie of vernieuwing van deuren in een keukenblok kunnen het keukenaanzicht aanzienlijk verbeteren. Het is namelijk heel gemakkelijk om de frontjes te vervangen met aantrekkelijke kleuren die een keuken speels maken.

Het is wellicht een leuk idee om de kantoorkeuken geheel in de stijl van het bedrijf te maken door de juiste kleuren en details te gebruiken. Daarnaast kan een nieuwe gootsteen of waterkraan ook de gehele keuken verbeteren. Ook vernieuwen veel bedrijven hun keukenblad en het effect kan uitermate positief zijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights