Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Elke dag energie besparen met hardware… Op je dak!

| door

Iedereen is er inmiddels wel van doordrongen dat we niet langer zo door kunnen gaan met ons energieverbruik. We putten onze fossiele energiebronnen uit en de uitstoot van CO2 is te hoog. Op de keper beschouwd doen wij als ict-professionals er flink aan mee. Ga maar na hoeveel stroom onze computers en servers verbruiken.

En dan hebben we het nog niet over printers, beamers, verlichting, koffiezetapparaten, tosti-ijzers, verwarming, ventilatoren, koelkasten en airconditioning. Dan moet en kan anders. Gelukkig is het heel eenvoudig om met het juiste Zonnepanelen montagemateriaal het dak van je kantoorpand om te toveren tot een zonne-energiecentrale.

Ga maar na, het dak van een kantoorpand is over het algemeen plat en veel groter dan het dak van je huis. Meer vierkante meters betekent dat je er meer zonnepanelen kwijt kunt waardoor je meer zonnestroom opwekt en een veel lagere energierekening tegemoet kunt zien.

Eenmalige investering

Natuurlijk vergen zonnepanelen wel een eenmalige investering, maar die verdien je al binnen 7 jaar terug. En als je dan bedenkt dat zonnepanelen zo’n 30 jaar meegaan is het daarna alleen nog maar besparen geblazen!

Het is wel zaak om zonnepanelen in een bepaalde hoek op het dak te plaatsen, daarvoor heb je een Zonnepanelen montagesysteem plat dak nodig.

Misschien schrikken de eenmalige aanschafkosten je af, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zonnepanelen te leasen of te huren. In dit artikel lees je meer over zakelijke zonnepanelen.

De overheid eist dat het bedrijfsleven bespaart

Ook als je niets ziet in alternatieve energiebronnen is het een slimme zakelijke beslissing om zonnepanelen te overwegen. Vanaf 2023 moet een kantoorpand van 100 vierkante meter namelijk energielabel C hebben en dat bereik je niet alleen door een warmtepomp, spaarlampen en afval scheiden.

Een dak vol zonnepanelen doet een behoorlijke duit in het zakje om laag in de Energie-Index te komen en te voldoen aan de eisen die door de overheid worden gesteld.

Slimme investering voor elke onderneming

We rekenen even voor waarom zonnepanelen een goed investering zijn. Stel je pand heeft een dak van ongeveer 50 vierkante meter. Dan zou je daar 15 zonnepanelen op kunnen plaatsen met 320 Watt Piek. Daarvoor ben je iets meer dan 3.500 euro kwijt.

Binnen 7 jaar is die investering terugverdiend en bespaar jij nog 23 jaar lang energie zonder dat het je een euro kost. Ja, misschien een keer een reparatie of schoonmaakbeurt. Tel uit je winst!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights