Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Energie besparen op kantoor: 5 tips

| door

Net als in huis is het ook op kantoor op allerlei manieren mogelijk om flink wat te besparen op de energie: een slimme keuze wanneer het zowel om duurzaam ondernemen als om geld besparen gaat.

Maar hoe kun je nu makkelijk en snel energie besparen op kantoor? We geven een aantal handige tips!

1. Kijken en vergelijken

Het is altijd verstandig om ieder jaar te kijken of je inmiddels over kunt stappen op een andere energieaanbieder.

Niet alleen kan het zijn dat een andere aanbieder goedkoper en voordeliger is, je kunt op deze manier ook iedere keer weer gebruik maken van aantrekkelijke energie acties. Het overstappen op een andere aanbieder kan je al snel tientallen euro’s per maand besparen: een snelle besparing!

2. Bewustzijn creëren

Het grootste deel van de energie gaat verloren op moment dat we ons er niet bewust van zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verwarming die lange tijd te hoog staat, of computers die de hele nacht op stand-by modus blijven staan.

Begin dus met het creëren van bewustzijn: laat de airco uit staan en zet in de zomer de ramen open, zorg dat alle computers volledig afgesloten worden en zet de verlichting bij het verlaten van een ruimte altijd uit.

3. Stap over op LED verlichting

Heb je nog geen LED verlichting op kantoor? Dan kan deze overstap je flink wat geld besparen. Hoewel LED verlichting iets duurder is in aanschaf, is de levensduur ook veel langer en gaat er minder energie verloren.

Ze kunnen goed tegen de kou, hebben geen opwarmtijd en kunnen zonder problemen veelvuldig aan- en uitgezet worden. Je hebt de investering gemiddeld in 1 tot 2 jaar terugverdiend en bespaart tot zo’n 80% op je energie.

4. Gebruik sensoren

Installeer sensoren in ruimten die veelvuldig betreden en verlaten worden om te voorkomen dat de verlichting onnodig lang brandt.

Denk bijvoorbeeld aan het toilet, de berging of een vergaderzaal. Ook dit zorgt voor een lager energieverbruik, een lagere rekening en een minder heftige impact op het milieu.

5. Investeer in energiezuinige apparaten

Naast de printer zijn er nog meer apparaten die je nodig hebt op kantoor. Hoewel zakelijke apparatuur niet altijd met een energielabel komt, kun je wel voor een energiezuinige variant kiezen.

Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser, de koelkast of zelfs de beamer. Deze slimme investering levert je de komende jaren iedere maand weer opnieuw rendement op en zorgt voor een flinke besparing op lange termijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights