Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een gezond en productief kantoorontwerp – Waar op letten?

| door

Voor veel mensen is het kantoor een van de plekken waar ze het meeste van hun tijd doorbrengen. Hierdoor besteden we een groot deel van de dag binnen door, wat het als ondernemer nog belangrijker maakt om een gezond en productief kantoorontwerp te hebben die inspeelt op de voorkeuren en behoeften van medewerkers.

pexels fauxels 3184455

Dus hoe kan het kantoorontwerp bijdragen aan het succes van het bedrijf? Lees snel verder voor enkele waardevolle tips en richtlijnen. 

1. Ergonomie

Rug-, nek- en schouderklachten zijn een van de meest voorkomende kantooraandoeningen die serieuze gevolgen kan hebben voor de productiviteit en welzijn van medewerkers.

Dit maakt het van vitaal belang om werkplek zo ergonomisch mogelijk in te richten, bijvoorbeeld met behulp van verstelbare bureaustoelen, ergonomische muizen en toetsenborden, en bureaus die op maat te veranderen zijn. 

2. Natuurlijk licht

Een gezond en productief kantoor ontwerp kan niet zonder natuurlijk binnenkomend licht.

Dit biedt een aantal aanzienlijk gezondheidsvoordelen voor het gehele team, zoals meer opgelaten stemmingen, een betere productiviteit en verminderde vermoeidheid. 

3. Kleurgebruik

Bij de inrichting van het kantoor wil je er met name op letten dat het juiste kleurgebruik wordt gehanteerd. Gelukkig kun je dat heel gemakkelijk implementeren in het ontwerp, want er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van kleuren op de werkvloer.

Zo kunnen kleuren zoals blauw en groen helpen bij het overbrengen van een rustgevend en ontspannend effect, terwijl geel en oranje kleuren bekend staan bij het stimuleren van meer energie en creativiteit. 

Mijn mening? Idealiter wil je voor beide gaan! 

4. Natuurlijke elementen

Wat is er beter dan planten op kantoor? De juiste planten in de kantoorinrichting zorgen niet alleen voor een aantrekkelijkere uitstraling, maar zijn ook uitstekend om de luchtkwaliteit omhoog te krijgen en stress op de werkvloer de verminderen. 

Een andere belangrijke zaak voor de beheersing van de luchtkwaliteit: een goede ventilatie en schone lucht draagt bij aan de gezondheid en alertheid van medewerkers, dus wees ervan bewust dat investeren in natuurlijke elementen de moeite waard kan zijn!

5. Flexibele en Bewegende werkruimtes

Het aanbieden van verschillende werkruimtes, zoals stilteruimtes, informele ontmoetingsplekken en plekken die specifiek ingericht zijn voor samenwerking, bevorderen een dynamische werkomgeving die aan verschillende behoeften weet te voldoen.

Bij de kantoorinrichting moet er tevens worden gelet op bewegingsmogelijkheden, zoals een loopband, een fietsmachine of een bokszak, zodat iedereen zich ontspannen door te sporten wanneer daar behoefte aan is! 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights