Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Gezonder personeel dankzij 5 slimme tips

| door

Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal voor de meeste bedrijven. Het is daarom belangrijk dat het personeel gezond leeft en zich fit voelt.

Wist je dat de kantoorinrichting een grote invloed kan hebben op gezondheidsklachten? Gelukkig zijn klachten eenvoudig te voorkomen door te zorgen voor een gezonde werkruimte.

Dankzij deze 5 tips creëer je makkelijk een werkomgeving die werknemers motiveert om op de gezondheid te letten.

1. Lopend vergaderen

Het is geen verrassing dat lopen gezond is. Binnen de gemiddelde kantoorruimte wordt echter weinig gebruik gemaakt van dit ‘gezonde feit’.

De meeste vergaderingen vinden immers plaats in onaangename kantoorruimtes, waarbij alle aanwezigen tijdenlang zitten op dezelfde stoel. Schaf dergelijke meetings zo spoedig mogelijk af en ga eens wandelen tijdens een vergadering.

Niet alleen is dit stukken gezonder. Het is ook nog eens bewezen dat tijdens het wandelen de hersenactiviteit wordt verhoogd. Hierdoor ben je tijdens het lopend vergaderen gezonder bezig én is de kans op creatieve ideeën groter.

Overigens kan het hebben van een kantoorhond medewerkers ook motiveren om vaker aan de wandel te gaan!

2. Gezond snoepen

Op het gemiddelde kantoor staat regelmatig een pot snoep met daarin winegums, drop en andere zoetigheden. Erg lekker uiteraard, maar gezond is het zeker niet.

Binnen het bedrijf kun je deze ongezonde snoepgewoonte doorbreken door gezonde alternatieven aan te bieden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er gratis noten, wortels, snoeptomaten en andere groente- of fruitsnacks aanwezig zijn.

Hierdoor worden werknemers niet verleid om onnodige suikers naar binnen te werken en kiezen ze vaker voor de gezonde alternatieven.

3. Balans tussen werk en privé

Werknemers verdienen (als het goed is) geld voor het bedrijf. Sommige managers zien daarom graag dat het personeel veel uren maakt, zodat er meer werk kan worden afgerond binnen een werkweek.

Hoewel deze extra uren in eerste instantie een positief effect lijken te hebben op de omzet, kan het uiteindelijk een grote negatieve impact hebben op het personeel en het bedrijfsresultaat. Het is namelijk bewezen dat een verkeerde werk/privé-balans invloed heeft op de gezondheid van werknemers.

Zo melden zij zich vaker ziek en voelen zij zich ongelukkiger op werk. Zorg er dus voor dat medewerkers zich netjes aan de uren houden, zodat het personeel zich gelukkig voelt en gezond blijft.

4. Staand werken

Medewerkers zitten bijna de complete werkweek achter hetzelfde bureau. Zonde, want steeds meer onderzoeken wijzen uit dat overmatig zitten leidt tot (fysieke) klachten zoals diabetes, hartproblemen, overgewicht en depressies.

Houd er tijdens het inrichting van de kantoorruimte daarom rekening mee dat het personeel meer in beweging moet komen. Een ideale oplossing hiervoor is om zit-sta bureaus te introduceren.

Door staand te werken verbrandt het personeel 150 tot 200 calorieën extra per dag, voelen werknemers zich gelukkiger en wordt het ziekteverzuim verminderd.

5. Fit naar het werk

In sommige gevallen is het door de reisafstand lastig, maar probeer om het personeel te motiveren om met de fiets of wandelend naar werk te komen.

Zo kunnen wandel- of fietskilometers worden beloond met een vergoeding, aanschafkosten van de fiets worden gefinancierd en kan er worden gezorgd voor goede fietsvoorzieningen op het werk.

Moedig bovendien medewerkers aan die wél met de auto komen, om de auto verder weg te parkeren. Zo worden zij gemotiveerd om voor en na werktijd een gezonde wandeling te maken.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights