Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Goed schakelen tussen kantoor en thuiswerken doe je zo

| door

Thuiswerken begint voor velen al te wennen. Toch blijven er een aantal taken die zich niet zo goed lenen voor thuiswerken en een aantal die juist beter niet op kantoor uitgevoerd kunnen worden.

Binnen het nieuwe werken zullen we dus ook in 2021 steeds vaker een combinatie gaan maken. Weten hoe je dat goed kunt aanpakken, is natuurlijk het halve werk. 

Kantoor

Een goed kantoor is belangrijk. Waar een goed kantoor aan moet voldoen is uiteraard ook afhankelijk van het soort werk dat je doet, wie je klanten zijn en met hoeveel personen op kantoor ‘moeten’ zijn.

Was een kantoor eerder een ruimte waar in elk geval alle computers stonden, zijn daar nu andere eisen aan verbonden. Flexibele werkplekken kunnen je meer ruimte geven. Letterlijk maar ook figuurlijk.

Afstemmen wie wanneer op kantoor werkt, is daar wel belangrijk bij. De taken daar aan aanpassen is uiteraard een slim plan. 

Thuiswerken

Door in een schema ook regelmatig thuis te werken, is er minder belasting op de kantoorruimte in de zin van de grootte van het kantoor. Hierdoor kun je misschien een deel van je ruimte gebruiken als spreekkamers. Vervang je de standaard computers door schermen waar je medewerkers met een laptop gebruik van kunnen maken, wordt de ruimte nog flexibeler. 

Probeer ook aan te wennen om de dagen anders in te delen. Alle thuiswerktaken bundelen en idem met de taken waarvoor je op kantoor moet zijn. Heb je bij het thuiswerken veel te maken met vide overleg, plan dan tussen de afspraken door ook wat ruimte om even een rondje te lopen.

Zo maak je je hoofd leeg en kun je rustig aan de volgende call beginnen. 

Schooltas principe

Je kunt je vast nog wel herinneren dat je naar school ging met een boekentas op je rug. Eigenlijk is het thuiswerken niet anders dan hoe je in je schooltijd ‘werkte. Je schooltas is nu alleen vervangen door een exemplaar dat nu bij jou en je werk past.

Dat kan een mooie Fjallraven kanken rugzak zijn (die niet alleen mooi en praktisch maar ook nog eens heel milieubewust is) maar natuurlijk ook en hippe Legend tas waar je absoluut de sier mee maakt. Het gaat er met name om dat je je laptop veilig mee kunt nemen en ook eventuele papieren die je op kantoor of juist thuis nodig hebt.

En dat je een tas hebt waar je mee gezien wil worden natuurlijk. Want jouw tas, wordt de brug tussen je kantoorplek en je thuiswerkplek. 

Wat doe je waar?


Heb je een klus waarbij je niet gestoord mag worden, is voor de meeste werknemers thuis een goede optie. Zijn je (kleine) kinderen nu thuis, dan kan het juist andersom werken. Heb je gesprekken, dan is het belangrijk dat je de plek zoekt waar je rustig kunt praten.

Dat kan op kantoor zijn maar ook in een video call thuis. Ben je bezig met een klus waarbij je veel overleg nodig hebt met een collega, dan kan het fijn zijn om die dag samen op kantoor te zijn. Net zo als met taken waarbij je misschien veel moet printen of kopiëren of waarbij je boeken, informatie of andere zaken nodig hebt die je thuis niet voorhanden hebt.

Denk overigens niet direct dat je voor alles echt op locatie moet zijn maar kijk ook naar de mogelijkheden. 

Extra kantoorruimte

Zijn er veel werknemers met kleine kinderen, dan is het uiteraard het overwegen waard om hiervoor enkele kleinere kantoorruimtes op diverse locaties te gaan huren.

Zo kunnen je medewerkers wel gewoon doorwerken maar hoeven ze minder te reizen om eens niet gestoord te worden.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights