Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Het belang van een duurzaam ingericht kantoorpand

| door

We zoeken steeds vaker naar duurzame oplossingen zoals een Sedumdak: zowel in ons privéleven als op het kantoor. Duurzaamheid wordt dan ook steeds meer een begrip binnen het bedrijfsleven.

Niet voor niets natuurlijk, naast het feit dat het veel beter is voor het milieu en onze omgeving levert het ook veel voordelen en besparingen op. Duurzaam ondernemen zorgt ervoor dat jij op de lange termijn profijt kunt hebben van de investeringen die je nu doet.

De voordelen van duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen vraagt bijna altijd om een investering: de grootte van deze investering afhankelijk van het duurzame initiatief.

Wil je bijvoorbeeld een goede computerhouder aanschaffen om een stap richting een duurzame werkplek te zetten, dan hoef je hier vaak maar een kleine investering voor te maken.

Je schakelt een goede monitorbeugelexpert in die je precies kan vertellen waar de monitor op zo’n duurzame werkplek aan moet voldoen. Het resultaat: productievere medewerkers en een duurzame werkomgeving. Maar daarnaast zijn er ook investeringen in duurzaamheid die wat meer van je budget vragen: de installatie van zonnepanelen bijvoorbeeld.

Toch wordt ook hier in samenwerking met de overheid veel mogelijk gemaakt en zijn er voor bijna alle duurzame initiatieven wel mogelijkheden.

Manieren om duurzaam te ondernemen

Duurzaam ondernemen en een duurzaam ingericht kantoorpand brengen dus op de lange termijn veel voordelen met zich mee (besparing op de rekeningen, gezonde en gelukkige medewerkers, hoge productiviteit) en zorgen ook voor een goed imago voor je onderneming.

Maar hoe kun je binnen de muren van je kantoor duurzaam ondernemen? We geven je een aantal tips.

1. Stimuleer het flexibele werken

Door carpoolen, thuiswerken en het gebruik van bijvoorbeeld fiets of openbaar vervoer te stimuleren draag je bij aan een verminderde CO2-uitstoot.

Dit flexibele werken heeft niet alleen invloed op het milieu, maar ook op het geluk en de gezondheid van je medewerkers. Minder stress in de file zorgt voor een hogere productiviteit.

2. Aanschaf met certificering

Moet er nieuwe apparatuur aangeschaft worden? Kijk dan naar een certificering voor energiebesparing zoals bijvoorbeeld het Energy Star certificaat. Een duurzame oplossing die uiteindelijk voor lagere rekeningen zorgt.

3. Gebruik vooral koud water

Laat de kranen op de toiletten alleen koud water gebruiken en bespaar op deze manier ruim 50 euro per werknemer, per jaar! 

4. Gebruik LED verlichting

Vervang de lampen in de onderneming voor LED lampen om nog eens 70% op de energie te besparen. Nog duurzamer? Installeer dan bewegingssensoren om lichten niet onnodig te laten branden. 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights