Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Het belang van goede raamdecoratie voor je thuiskantoor

| door

Werk je ‘op kantoor’, dan is je kantoor meestal al voor je ingericht. Maar als je een thuiskantoor inricht, kun je overal zelf over nadenken. Dat geeft je veel extra vrijheid om je kantoor naar je eigen smaak in te richten.

Waarschijnlijk heb je allang nagedacht over de gewenste vloerbedekking, diverse meubels en praktische verlichting.

Maar heb je ook al nagedacht over de raamdecoratie? Deze is belangrijker dan je denkt!

1. Privacy en rust

Als je thuiswerkt, is je concentratie wellicht niet optimaal. Een buurvrouw die langsloopt en even zwaait kan je afleiden van je werk. Of je kat, die op het gazon een vogel aan het besluipen is.

Ook is het misschien storend als iedereen die langsloopt of langsfietst jou kan zien. Het kan vervelend zijn als je buurvrouw precies kan bijhouden hoeveel uren jij aan het werk bent.

Een goede raambekleding voor kantoor is dus onmisbaar, ook in je thuiskantoor. Het voorkomt afleiding en geeft voldoende privacy om rustig te werken.

2. Prettig licht om bij te werken

Nog een reden om raamdecoratie te gebruiken: je kunt er de lichtinval mee regelen. Heb je geen raamdecoratie, dan komt het licht onbeperkt binnen. Dat is wel fijn, want je werkt liever niet in een te donkere ruimte.

Maar teveel of te fel licht kan onprettig zijn. Zonnestralen die op je beeldscherm weerkaatsen zijn bijvoorbeeld lastig. Dan is het handig als je raamdecoratie hebt waarmee je de lichtinval nauwkeurig kunt bepalen.

Onder meer shutters, jaloezieën en plisségordijnen zijn daar heel geschikt voor.

3. Een fijne werkomgeving

De derde reden waarom je kiest voor raamdecoratie, is omdat je je op je gemak wilt voelen in je kantoor. Je wilt er waarschijnlijk geconcentreerd kunnen werken, maar een fijne sfeer is ook wenselijk.

Voelt je kantoor kil aan, dan werk je er mogelijk minder ontspannen. De raamdecoratie die je kiest biedt dus niet alleen privacy en voldoende lichtinval: hij draagt ook bij aan een gemoedelijke uitstraling in je kantoor.

4. Energie besparen

Als je thuiswerkt, zijn de energiekosten meestal niet aftrekbaar van de belasting. Helaas heb je wel extra stookkosten omdat je niet kunt werken in de kou.

Het is dus goed om bij het kiezen van je kantoor interieur ook te denken aan energiebesparing. En dat kun je ook doen met je raamdecoratie. Bij Zonnelux vind je bijvoorbeeld een bijzonder type raamdecoratie: Duette vouwgordijnen. Deze hebben een dubbele plooi, waarin lucht wordt gevangen.

Dit werkt isolerend, waardoor je verrassend veel energie kunt besparen. Kijk bij het kiezen van raamdecoratie dus ook altijd even wat dit kan betekenen voor je energieverbruik.

Thuiskantoor

Het kiezen van de juiste raamdecoratie voor je thuiskantoor is een echte uitdaging. Je wilt het liefst de perfecte raamdecoratie vinden die aan al je wensen voldoet.

Van zaken als privacy en rust tot het uitzoeken van de energiebesparing die de raamdecoratie gaat opleveren: déze vier zaken bepalen welke raamdecoratie de beste keus is voor jouw thuiskantoor.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights