Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe kan ik advies krijgen over huurrecht particulieren?

| door

Als het gaat om huurrecht te spelen er een aantal zaken mee, zeker wanneer het gaat over particulier hurenrecht.

De huurder van de woning is goed beschermd en als verhuurder krijg je dus te maken met allerlei regels en wetgeving. Andersom is dit overigens ook het geval.

In deze blog gaan we een aantal tips geven om hiermee om te gaan.

Waar kan ik het beste advies vragen?

Om advies over huurrecht particulieren te krijgen, raden je aan om de diensten van een huurrecht advocaat te overwegen. Deze juridische expert weet van de hoed en de rand als het over huurrecht gaat.

Op deze manier kun je nooit een buil vallen of iets doen wat niet klopt. Het gaat er altijd om dat je het huurrecht in acht neemt en volgens de regels speelt.

Anders kun je als verhuurder te maken krijgen met allerlei juridische complicaties.

Rechten van de huurder

In de grond is het huurrecht bedacht om de afspraken tussen huurder en verhuurder goed te laten verlopen, de wet is er dus niet voor zichzelf, maar voor de mensen.

Een huurder mag bijvoorbeeld niet zomaar uit zijn woning gezet worden, of de huurder van een bedrijfspand mag niet zomaar uit het pand gezet worden, dit omdat wonen in een degelijk huis een grondrecht is. Ook een onderneming die iemand voert in een bedrijfspand, kan niet zomaar beƫindigd worden, omdat het levensonderhoud van deze persoon daarvan afhangt.

Er zijn nu eenmaal rechten en plichten waaraan je als verhuurder moet voldoen, maar ook de huurder is gebonden aan plichten, zodat een verhuurder niet financieel erop achteruitgaat wanneer bijvoorbeeld de huur niet betaald wordt.

Bij al deze zaken zijn details erg belangrijk, en laat het nu net zo zijn dat de huurrecht advocaat precies weet op welke details je moet letten.

Opstellen van een huurcontract

Wanneer je als verhuurder, een huurder in je woning of bedrijfspand laat, dan is het goed om het huurcontract te laten checken door de huurrecht advocaat, dit om vervelende gevolgen te voorkomen.

Als het contract niet in lijn is met de huurwet, dan zit je al direct met problemen. Alle details moeten kloppen en de formulering van het huurcontract moet niet multi-interpretabel zijn.

Met andere woorden: dat wat er op papier staat, dat is de betekenis en alleen die. Je moet er niet meer in kunnen lezen.

Conclusie

We kunnen kort en bondig over zijn, wanneer je geen juridische complicaties wilt, als je een huurder in een van je panden laat, is het zeer belangrijk om te zorgen dat het huurcontract klopt en dus in overeenstemming is met de huurwet.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Hoe kan ik advies krijgen over huurrecht particulieren?”

  1. Bedankt voor het delen van dit artikel. Nu weet ik eindelijk waar ik mijn vragen rondom het huren en verhuren van panden kan stellen. Een huurrechtadvocaat zal ik in de toekomst ook raadplegen wanneer ik geadviseerd wil worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights