Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe verzeker je een bedrijfsruimte?

| door

bedrijfsruimte verzekeren

Als je een bedrijfspand gaat kopen of huren, moet je aan veel dingen denken. Wat is de ideale locatie? Hoeveel ruimte heb je nodig en wat mag het kosten?

Heb je eenmaal een geschikte plek gevonden, dan kun je je bezig gaan houden met de leukere zaken: het inrichten én het daadwerkelijk werken in de omgeving. Vergeet echter niet te denken aan de verzekeringen. Net zoals je je huis verzekert tegen brand- en stormschade, moet je ook je bedrijfspand verzekeren tegen deze risico’s.

Je waardevolle inventaris wil je goed beschermen. Voor bedrijven zijn daar speciale zakelijke verzekeringen voor. Daarover lees je in dit artikel.Spullen verzekeren met inventarisverzekering


Een verzekering die je eigenlijk altijd moet hebben, is de inventarisverzekering. Wat voor bedrijf je ook hebt, inventaris heb je altijd. Het gaat bijvoorbeeld om de spullen die in een kantoorruimte staan, maar ook de voorraad producten die klaarstaat voor de verkoop of de machines die nodig zijn om die producten te maken.

De inventarisverzekering is dus vergelijkbaar met de inboedelverzekering zoals die er voor particulieren is. Er zijn echter zaken die wel in je bedrijfsruimte staan, maar niet onder de inventarisverzekering vallen. Soms vallen goederen bijvoorbeeld onder een aparte dekking.

Hier moet je dus goed op letten bij het afsluiten van je verzekeringen. Verder vallen niet alle waardevolle zaken onder de standaarddekking van de inventarisverzekering. Heb je bijvoorbeeld veel computers of andere elektronica, dan moet je dit apart bijverzekeren.

Ook geld is niet altijd meeverzekerd, of maar tot een beperkt bedrag. Als er wel veel contant geld of ander waardevol papier in je bedrijfsruimte aanwezig is, kun je je daar extra voor verzekeren. 


Gekocht bedrijfspand verzekeren


Als het pand jouw eigendom is, dan heb je naast een inventarisverzekering ook een opstalverzekering nodig. Net als bij de opstalverzekering voor woonhuizen ben je dan verzekerd tegen de gevolgen van onder andere brand- en stormschade. Let er hierbij op of glasschade is meeverzekerd of dat je hier een aparte dekking voor moet afsluiten. Als eigenaar van een pand ben je altijd de persoon die dit moet verzekeren. Koop je een deel van een pand, kijk dan hoe het is geregeld met het verzekeren van de opstal.Inboedel in deel bedrijfspand


Startende ondernemers hebben vaak genoeg aan één kamer in een groter kantoorpand. Voor je eigen bedrijfsmiddelen kun je een inboedelverzekering met eventueel extra dekkingen afsluiten.

Voorwaarde zal vaak wel zijn dat de kamer afgesloten kan worden. Informeer altijd eerst bij de beoogde verzekeraar of losse kamers verzekerd worden en onder welke voorwaarden, dan kom je niet voor verrassingen te staan.Verzekeringen voor een gehuurde bedrijfsruimte

Bij een gehuurde bedrijfsruimte hoef je zelf geen opstalverzekering af te sluiten. Dat moet de eigenaar van het pand doen. Wel kan het gebeuren dat je zelf verbeteringen aanbrengt. Misschien heb je je kantoor voorzien van een mooie keuken met een luxe koffieautomaat, of heb je een dure vloer in de werkruimte gelegd. Dit heet huurdersbelang. De opstalverzekering van de verhuurder zal de extra kosten van jouw aanpassingen niet vergoeden als het gebouw afbrandt. Hiervoor kun je een huurdersbelangverzekering afsluiten.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights