Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe zorg je voor een goede aankleding van je kantoorruimte?

| door

Ga je een kantoorruimte inrichten? Daar komt natuurlijk het een en ander bij kijken! Het is belangrijk om een prettige werkplek te creëren – zo kan hier gemotiveerd worden gewerkt.

Waar moet je allemaal aan denken? We vertellen je er meer over: lees snel verder!

Raamdecoratie is belangrijk

De aankleding bij de ramen vormt een belangrijke basis van een kantoorruimte. Goede raamdecoratie is dan ook essentieel! Zeker als er fel zonlicht naar binnen kan schijnen in de ruimte, is het fijn om voor bedekkende raamdecoratie te zorgen zodat er ook op die momenten gewoon goed kan worden doorgewerkt.

Bij ilumio.nl vind je raambekleding van een hoogwaardige kwaliteit, goed geschikt voor kantoorruimtes. Kies voor een rolgordijn van ilumio: ideaal om de ramen in het kantoorgebouw op stijlvolle wijze mee te bekleden én volledig op maat te laten maken.

Goede verlichting in je kantoor

De juiste verlichting is heel belangrijk in een kantoorruimte. Zo mag het er nooit te donker zijn – zeker op winterse en regenachtige dagen zal de verlichting de hele dag aanstaan.

Zorg voor gerichte verlichting, bijvoorbeeld met een goede lamp boven elk bureau. Kies voor verlichting die behoorlijk fel en wit van kleur is: dat past het best bij een kantoor.

Voldoende werkplekken met ruimte

Je moet natuurlijk ook zorgen dat er genoeg werkplekken zijn voor alle werknemers! Iedereen in je team heeft immers een fijne plek nodig om aan te werken. Het liefst heb je ook een paar extra bureaus, om meteen in te kunnen zetten als je team uitbreidt.

En regel verder dat de werkplekken ruim genoeg zijn: grote bureaus zijn vaak wenselijk. Net als een comfortabele bureaustoel, waar prima urenlang achter elkaar op kan worden gezeten.

Als je in een grotere organisatie werkt, waar veelal gebruik gemaakt wordt van flexplekken zijn lockers met een cijferslot ook echt een toevoeging binnen het bedrijf. Zo kunnen namelijk de werknemers hun persoonlijke spullen veilig opslaan.

Een goede akoestiek

Denk ook na over het creëren van de juiste akoestiek in je kantoorruimte. Dit vergeet je misschien snel om mee te nemen in je plan, maar het is wel degelijk van belang.

Het is met name wenselijk dat het geluid goed gedempt wordt, met bijvoorbeeld vloerkleden of wandpanelen. Zo voorkom je dat het gesprek dat bij het koffiezetapparaat wordt gehouden meters verderop ook nog te verstaan is.

Een kantoor met planten

Planten op het kantoor zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer! Daarom vormen planten dé ideale manier van decoratie – ook iets om bij stil te staan in de ruimte.

Zet bijvoorbeeld wat planten neer op de bureaus of zorg voor grote planten die je op de grond plaatst. Nu alleen nog even een collega zoeken die de verzorging op zich wil nemen: er is vast een plantenfan te vinden in de werkruimte!

Een plek om te relaxen

Hoewel er natuurlijk vooral moet worden gewerkt op een kantoor, is het ten slotte een goed idee om een plek in te richten waar kan worden ontspannen.

Zet bijvoorbeeld een goede bank in de hoek, waar even kort gepauzeerd kan worden. Zo zorg je voor een informele sfeer op je kantoor – en dat past zeker bij de inrichting van een moderne kantoorruimte!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights