Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

In 3 slimme toepassingen naar een veiliger kantoor

| door

In 3 slimme toepassingen naar een veiliger kantoor

Veel kantoren zijn in de huidige tijd voorzien van een alarmsysteem, vaak zelfs aangesloten op de meldkamer.

Feit is echter dat een alarmsysteem uitstaat wanneer er gewerkt wordt en alleen iets toevoegt als er niemand aanwezig is.

Hoe zorg je echter ook voor optimale veiligheid voor jezelf en je werknemers onder werktijd? We leggen het je uit aan de hand van drie toepassingen.

Beveiligingscamera

De beveiligingscamera is een van de populairste smart home producten. Deze zijn echter uiteraard ook zeer interessant voor een kantoorpand.

Met het ophangen van een beveiligingscamera aan de buitenkant van je pand zorg je ervoor dat de auto’s van je werknemers een minder interessant doelwit zijn voor inbraken en heb je eventuele daders meteen op beeld.

Uit onderzoek van Carglass blijkt dat 60% van de auto-inbraken plaatsvindt als de eigenaar thuis of op kantoor is, het komt dus zeker regelmatig voor onder werktijd. Ook buiten werktijd voegt een beveiligingscamera natuurlijk veel toe aan de beveiliging van je pand, met opnames van eventuele inbraken of andere ongewenste zaken en bovendien als afschrikmiddel.

Overweeg verder eens voor een slimme beveiligingscamera te gaan, in plaats van een standaard bewakingscamera. Met een slimme beveiligingscamera krijg je bij beweging namelijk meteen de beelden te zien op een tablet of smartphone.

Rookmelders

Grote panden zijn vaak al voorzien van een alarmsysteem bij brand, maar voor veel kleinere panden is dit lang niet altijd het geval.

Brand is nooit leuk, maar je kan er wel op een zo veilig mogelijke manier mee omgaan. Wanneer je een set slimme rookmelders koopt zijn deze aan elkaar gekoppeld, waardoor ze allemaal luiden zodra er in een ruimte rookontwikkeling is. Zeker voor grote kantoren met meerdere ruimtes of zelfs verdiepingen is dit natuurlijk ideaal. Ook krijg je hiermee een bericht op je smartphone wanneer deze luiden, zodat je direct op de hoogte bent dat er een probleem is, maar ook in welke ruimte.

Een slimme rookmelder detecteert bovendien niet enkel rookontwikkeling, maar signaleert ook koolmonoxide. Het belang hiervan wordt vaak onderschat. Gezien je koolmonoxide niet ruikt, is een CO-melder absoluut geen overbodige luxe in je bedrijfspand.

Slimme deurbellen

Overvallers worden steeds brutaler, een overval op een kantoor bij klaarlichte dag is zeker geen utopie meer. Een slimme deurbel helpt je bij het identificeren van wie er aan de deur staat.

Zo zie je direct of de pakketbezorger, een sollicitant of een onguur type bij je pand aanbelt. Zo loop je niet alleen niet meer voor niets naar de deur, maar voorkom je ook dat ongewenste personen zich naar binnen forceren. Ook bij een slimme deurbel geldt dat je een melding krijgt, inclusief beeld, via een app zodra er aangebeld wordt.

Voordelen van smart toepassingen op kantoor

Smart toepassingen op je kantoor hebben meer voordelen dan enkel beveiliging, ze zijn sowieso een goede toevoeging aan de inrichting van een kantoorruimte.

Zo kan de juiste verlichting helpen voor sfeer en concentratie, zorgt een slimme thermostaat voor de juiste temperatuur en energiebesparing en een klimaatsysteem voor een gezonde werkomgeving. Heb jij al een slim kantoor.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights