Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Internet en tv op de werkvloer

| door

Internet op de werkvloer is noodzakelijk. Voor de dagelijkse bedrijfsprocessen, maar ook voor klanten die op bezoek komen heb je binnen een bedrijf een goede internetverbinding nodig.

Wifi in een wachtruimte is daarnaast een mooie service. Televisie op de werkvloer komt minder vaak voor en is ook niet altijd noodzakelijk. Mogelijk ben je daarom geneigd om alleen zakelijk internet af te sluiten.

Maar een pakket met zowel internet als tv kost nauwelijks extra. Sommige bedrijven hangen tv-schermen in de bedrijfsruimten. Op het scherm zie je de actuele standen, sociale media-updates of misschien wel een sportwedstrijd. Afhankelijk van het soort bedrijf, kan tv interessant zijn.

In dit artikel leggen we voordelen uit van zakelijke pakketten.

Kosten zakelijk pakket versus particulier

‚Ä®Als particulier betaal je voor een internet en tv-pakket gemiddeld zo’n 45 tot 50 euro per maand, afhankelijk van het soort pakket dat je kiest.

Het grootste deel van dat tarief gaat op aan het internet. Dit betekent dat je relatief weinig bij betaalt voor een zenderpakket.

Hoe hoog de kosten zijn voor een internet- en tv-abonnement, hangt af van de internetsnelheid en het aantal televisiezenders in je pakket. Hoe uitgebreider je pakket, hoe meer je betaalt.

Kantoor aan huis

Voor een zzp’er met een kantoor aan huis is een particulier contract vaak voldoende. Maar ben je mkb’er of heb je een grote onderneming, dan is het verstandig om een zakelijk contract af te sluiten.

Qua prijs ben je over het algemeen nauwelijks meer kwijt ten opzichte van een particulier contract. Vanaf 45 euro heb je een prima zakelijk abonnement met zowel internet als tv. Vanaf 50 euro sluit je zelfs glasvezelinternet af, mits dit op jouw locatie beschikbaar is.

Wel is het natuurlijk zo dat als er veel mensen in het bedrijf werken en er veel apparaten op internet moeten, je een hogere internetsnelheid nodig hebt. De kosten kunnen dan een stuk hoger zijn.

Voordelen zakelijk internet en tv

Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. Maar er zijn meer voordelen aan zakelijk internet en tv.

Wanneer je een zakelijk abonnement afsluit, kun je rekenen op een uitgebreidere dienstverlening dan bij een particulier contract. De helpdesk die je belt is deskundiger, waardoor eventuele vragen concreter worden beantwoord en problemen sneller worden verholpen.

Ook de wachttijd is korter. Verder kun je als zakelijke klant aanvullende diensten aanvragen bij de provider. Denk aan vaste IP-adressen of de aansluiting van een betaaldienst als pinnen.

Service level agreement

Daarnaast sluit je een zogenoemd Service Level Agreement (SLA) af.

In dit document wordt vastgelegd hoeveel uur de internet- en televisieverbinding per jaar en per maand minimaal werkzaam moet zijn.

Een ander voordeel van zakelijk internet is dat je de btw die je betaalt voor een zakelijke internetlijn kunt terugvragen. Dit scheelt je al snel honderd euro per jaar.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights