Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Investeren in kantoorruimtes

| door

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om te beleggen. De spaarrentes zijn immers laag en de beurzen doen het goed.

Veel mensen kiezen vervolgens om te investeren in bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Toch zijn er allerlei andere zaken waarin je kunt beleggen. Eén voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het investeren in kantoorruimtes. Maar hoe doe je dit precies en waar moet je op letten?

Investeren in kantoorruimtes

Wanneer je investeert in kantoorruimtes, beleg je in vastgoed. Wanneer je belegt in vastgoed zijn er twee manieren waarop je winst kunt maken. De eerste manier ligt voor de hand.

Bedrijven zijn op zoek naar kantoorruimtes en zijn bereid om hier geld voor neer te leggen. Deze huuropbrengsten worden vervolgens iedere maand als winst bijgeschreven op je rekening. Je kunt deze opbrengsten vergelijken met het dividend op je aandelen.

Een tweede manier waarop je geld kunt verdienen met een investering in kantoorruimtes, is door een toename van de prijs. De markt voor kantoorruimtes verandert continue en je kunt hiervan profiteren door op het goede moment te kopen. Wanneer je dit doet maak je winst.

Deze manier van verdienen is vergelijkbaar met het behalen van koerswinst op je aandelen of obligatie portefeuille.

Hoe beleg je in kantoren?

Het is nu duidelijk op welke manier je winstgevend kunt beleggen in kantoorpanden.

Dit gaat eigenlijk hetzelfde als bij aandelen: je moet ze op het juiste moment kopen en je kunt een extra rendement behalen door steeds huur uitbetaald te krijgen.

Via een fonds

De meeste mensen die beginnen met het investeren in kantoren doen dit via een fonds. Dit is vaak eenvoudiger, aangezien je geen specifieke kennis nodig hebt om bepaalde deals te structureren.

Er zijn voldoende vastgoedfondsen die een goede spreiding op de markt voor kantoren toepassen. Toch moet je niet teveel achterover gaan leunen.

Ook het selecteren van een fonds vergt energie en enige kennis.

Je moet immers een fonds selecteren dat goede resultaten behaalt: zowel in slechte als in goede tijden. Hiervoor is het belangrijk om de trackrecords van de fondsen naast elkaar te liggen. Het is vaak een goed teken wanneer een fonds al een langere tijd bestaat.

Een nadeel van het beleggen in een fonds is dat je vaak een deel van de rendement aan de fondsbeheerders moet afstaan. Dit is hetzelfde bij een aandelenfonds waarbij je ook een percentage moet weggeven. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om zelf te investeren in een kantoor.

Zelf een kantoorpand kopen

Wanneer je zelf een kantoorpand koopt kan je de nodige lessen trekken uit je beleggingen in aandelen. Daarom geven we je enkele tips die zowel op de beurs als bij beleggingen in kantoorpanden gelden.

Spreid je belegging: wanneer je aandelen koopt, stop je ook niet al je geld in hetzelfde mandje. Spreid daarom je belegging en koop niet meerdere kantoorpanden in dezelfde regio / sector.

Ga verstandig om met risico’s: wanneer je belegt in aandelen, stop je niet al je geld direct in de eerste de beste investering. Ga daarom verstandig om met je risico’s en zorg dat je niet in de problemen kunt komen.

Maak een plan: wanneer je een aandelenportefeuille opstart, maak je doorgaans een plan. Dit moet je ook zeker doen bij een belegging in vastgoed. Stel je doel vast en bedenk wanneer je er weer uitstapt. Op die manier ligt de kans op succes hoger.

Vraag advies: zorg er tenslotte voor dat je expertise inwint bij iemand die er verstand van heeft.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights