Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Investeren in vastgoed met weinig geld

| door

Beleggen in vastgoed is enorm in populariteit toegenomen de afgelopen decennia. De gedachte aan een stabiele, veilige stroom van inkomsten spreekt iedere belegger wel aan. Toch investeren maar relatief weinig beleggers daadwerkelijk in vastgoed.

Dit is te verklaren door één grote misconceptie: om te beleggen in vastgoed heb je veel geld nodig.

Dit klopt echter niet, je kan ook investeren in vastgoed met weinig geld. In de praktijk is het erg eenvoudig om te investeren in vastgoed met weinig geld, dus zonder dat hier enorme bedragen bij te pas komen. In dit korte artikel vertellen we je meer over beleggen in vastgoed en manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld.

Vastgoed voor een gespreide beleggingsportefeuille

Door een gespreide beleggingsportefeuille aan te houden, met ook vastgoed, verlaag je het totale risico dat je loopt met je beleggingen. Vastgoed ligt qua risico en rendement tussen aandelen en obligaties en heeft qua correlatie gunstige kenmerken.

Een negatieve correlatie tussen het rendement op aandelen en op vastgoed betekent dat wanneer het rendement op aandelen stijgt, het rendement op vastgoed minder hard zal stijgen of zelfs kan dalen. Andersom geldt hetzelfde.

Rendement bij beleggen in vastgoed

Het rendement en de waarde van een vastgoedbelegging wordt bepaald door het direct en indirect rendement van een vastgoedbelegging.

Direct

Het directe rendement van vastgoedbeleggingen bestaat uit huur. Huurinkomsten zijn op korte en middellange termijn vaak verzekerd dankzij de contractuele verplichtingen van de huurders. Hierin heeft vastgoed veel weg van obligaties. Huurontvangsten worden daarentegen gewoonlijk geïndexeerd. Dat is voordelig voor de belegger in vastgoed, vooral nu met de hoge inflatie.

Hier tegenover staat dat de belegger in vastgoed een risico loopt voor wat betreft de huurinkomsten. De huurders kunnen namelijk vertrekken en het pand kan leeg komen te staan.

Indirect

Het indirecte rendement bestaat uit waardeveranderingen van het onroerend goed. De waardeveranderingen komen voornamelijk tot stand door vraag en aanbod.

Beleggen in vastgoed via vastgoedfondsen

Een belegger in een vastgoedfonds, koopt geen gebouw, maar participaties en belegt samen met andere beleggers in meerdere panden. Beleggers in vastgoedfondsen worden ook geen eigenaar van een gebouw, maar deelnemer in een grote en gespreide vastgoedportefeuille.

Voordelen van een indirecte belegging in vastgoed

  • De liquiditeit: een belegger in een vastgoedfonds kan het fonds eenvoudig aan- en verkopen. Beleggers kunnen zo sneller inspringen op marktontwikkelingen en trends of geld opnemen wanneer gewenst.
  • De spreiding: spreiding over verschillende panden, landen en sectoren is met indirect vastgoed eenvoudig te realiseren.
  • De inflatie: in tegenstelling tot veel andere beleggingsinstrumenten heeft inflatie nauwelijks invloed op de waardeontwikkeling van vastgoed. Dit is voor veel beleggers vooral nu een reden om een belang in indirect vastgoed in de portefeuille op te nemen.

Vastgoedfondsen maken vaak onderdeel uit van standaard portefeuilles via de strategische asset allocatie. De koersvorming van vastgoedportefeuilles komt tot stand door vraag en aanbod. Lees meer over drie goede vastgoedfondsen in investeren in vastgoed met weinig geld.

Beleggen in vastgoed door middel van REIT’s

Beleggen in vastgoed kan ook eenvoudig via de beurs door middel van beleggen in REITS. REIT staat voor Real Estate Investment Trust.

REITS zijn verplicht om minimaal 90% van het belastbare inkomen als dividend uit te keren aan de aandeelhouders. Dit zorgt ervoor dat beleggers een hoog dividendrendement kunnen verwachten.

De REITS: Arbor Realty Trust, STAG Industrial, Realty Income, LTC Properties, VICI Properties, Simon Property Group en Medical Properties Trust zijn bekende REITS en betalen allemaal een hoog dividendrendement, terwijl ze al jarenlang hun dividendrendement verhogen.

Bezoek de website om meer te lezen over deze REITS, beleggen in REITS en andere manieren om met weinig geld te investeren in vastgoed.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights