Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Isolatie met glaswol blijkt niet gevaarlijk

| door

In veel kantoorpanden wordt de temperatuur centraal geregeld en kunnen de medewerkers weinig doen aan de ‘lokale’ temperatuur. Om efficiënt te werken is het goed om het kantoor op een bepaalde temperatuur te krijgen, maar hoe kan je er als werkgever nou voor zorgen dat de ideale temperatuur wordt bereikt en daarnaast alle werknemers tevreden zijn?

Dat kan op een aantal manieren en voorheen werd het gebruik van bepaalde isolatiematerialen, zoals steenwol en glaswol, afgeraden maar na onderzoek blijkt het toch niet gevaarlijk.

Kwalitatieve isolatie en ventilatie

Wat ieder kantoor nodig heeft is de juiste isolatievormen en daarnaast ook goede manieren van ventilatie. De voordelen van minerale wol isolatie zijn bijvoorbeeld sterk aantoonbaar.

Zo is het brandveilig, isoleert het naast warmte ook geluid en is de herkomst ervan ook nog eens duurzaam. Voor een kantoorpand en de dagelijkse bedrijfsvoering zijn dit natuurlijk belangrijke aspecten. Voorheen gingen er geruchten dat glaswol gevaarlijk zou zijn, maar dit kan dus worden ontkracht.

Om een koel kantoor warm te krijgen is er dus isolatie nodig, maar wanneer het er erg warm is moet je ook zorgen voor de juiste manieren van ventilatie. Dit zou je kunnen doen door boven de ramen een ventilatierooster te plaatsen welke open gezet kan worden in warmere perioden.

Zo zou je ook aparte ruimtes wat koeler kunnen houden dan andere ruimtes en geef je het personeel ook ruimte om zelf hun invulling aan de temperatuur kunnen geven.

Presteren staat bovenaan

In iedere onderneming staat het eigen presteren, maar ook dat van het personeel bovenaan. Hiervoor is natuurlijk wel een optimaal klimaat nodig en wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de ideale temperatuur om efficiënt te werken is tussen de 22 en 25 graden.

Echter is dit niet een uitgemaakte zaak en hangt het ook veel af van het soort werk. Daarnaast ervaren vrouwen een ruimte sneller als koud dan mannen wat te maken heeft met de snelheid van de stofwisseling.

Sommige bedrijven hebben eens een periode getest met een koudere kantoortemperatuur en vooral Facebook kon daar nogal extreme ideeën op na houden. Zij hebben een periode gewerkt met de centrale verwarming op 15 graden wat natuurlijk té koud is om goed te concentreren.

Luchtvochtigheid ook een punt

Naast de temperatuur op kantoor is ook het niveau van luchtvochtigheid een belangrijk punt.

Zowel thuis als op kantoor is het verstandig om een luchtvochtigheidsniveau van 35 tot 65% te realiseren.

Dit kan natuurlijk door de ventilatie mogelijkheden te verbeteren, maar ook beplanting kan bijdragen aan het verhogen van de luchtvochtigheid. Groen op kantoor is dus erg gezond!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights