Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je kantoor sfeervol inrichten? Dat doe je zo!

| door

Kan jouw kantoorruimte wel wat gezelligheid en inspiratie gebruiken? Dan is het de hoogste tijd om wat sfeer toe te voegen aan jouw werkplek.

Een kantoor gezellig maken klinkt eenvoudig, maar toch komt er een hoop bij kijken. Welke kleuren zorgen voor een rustgevende en inspiratievolle werksfeer? Daarnaast kun je er voor kiezen om de hele ruimte een make-over te geven door kleine accessoires toe te voegen of zelfs het interieur volledig te veranderen.

Met de volgende tips transformeer je jouw kantoor volledig, zonder hele grote aanpassingen door te voeren. Be inspired!

Stap 1: Only good vibes met de juiste kleuren

Laat je van je creatieve kant zien en tover jouw kantoor om tot een prachtig paleisje.

Kleuren beïnvloeden niet alleen emoties, maar zorgen ook voor veel meer inspiratie waardoor de productiviteit verhoogt. Het is van belang dat alle kleuren goed bij elkaar aansluiten, zodat er een goede kleurbalans ontstaat.

Je kunt dit bereiken door een kleurenschema samen te stellen, waarin steeds een element terug blijft komen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bruin hout design, dat je terug laat komen in het meubilair en andere kleinere accessoires.

Hierdoor creëer je continuïteit en een sfeervolle uitstraling, zonder dat het geheel een rommelig gevoel geeft. De kale witte muren zijn vanaf nu verleden tijd!

Stap 2: Kunst en kleine accessoires ter inspiratie

Een kunstwerk zorgt niet alleen voor sfeer, maar tevens voor een goede dosis inspiratie.

Steeds meer bedrijven richten het kantoorpand in met schilderijen en andere kunstwerken. Kunst is een uniek communicatiemiddel, waardoor het direct ook veel zegt over het imago van je bedrijf.

Kies daarom enkel interessante kunstwerken uit, die passen bij het thema van jouw bedrijf en het kantoorpand. Draait jouw bedrijf om fashion? Dan is een toffe inspiration wall, vol plaatjes en kaartjes, bijvoorbeeld een uitstekend idee.

Kortom, geef een unieke draai aan die kale muur! Ben je op zoek naar een speciaal bedrijfsaccessoire voor je medewerkers? Denk dan aan originele telefoonhoesjes, bedrijfspennen of inspirerende quotes in fotolijstjes.

Stap 3: Verminder stress dankzij kantoorplanten

Er zijn veel verschillende soorten kantoorplanten. De meest bekende komt in de vorm van een bloempot op je bureau, maar ook hangplanten of een miniatuurboom doen wonderen voor de ruimte.

Een gezellige ruimte is nog maar het begin.. Planten zorgen namelijk voor zowel meer onderhoud en aandacht als minder stress. Dit laatste komt doordat wij de groene kleur associëren met rust. Bovendien zorgen voldoende planten voor meer zuurstof in het kantoorpand!

De populairste kantoorplanten zijn de Livistona (waaierpalm), de Ficus (vijgenplant) en de Succulent (vetplant). Dit zijn mooie groene planten, die voor een fleurige en gezellige uitstraling zorgen. Happiness is.. buying plants!

Stap 4: Een warme omgeving dankzij de juiste lampen

Je wilt natuurlijk dat je kantoor enkel gezelligheid en warmte uitstraalt. Dit realiseer je al snel door de kille TL-buizen te vervangen voor spots, hanglampen en staande lampen.

Een mix van lampen doet wonderen voor je kantoorinrichting! Denk hierbij aan wat jij als bedrijf wilt uitstralen. Zo passen spotjes en stoere hanglampen perfect bij een moderne inrichting. Ben je juist op zoek naar een chiquere uitstraling?

Dan zijn kroonluchters een uitstekende keuze. Natuurlijk kun je ook verder combineren met wandlampen en staande lampen. Let wel even op dat de kantoorverlichting is afgestemd op de medewerkers. Je wilt namelijk wel dat iedereen productief aan de slag kan gaan en ziet wat er op het bureau ligt.

Het is natuurlijk zonde als dat gloednieuwe hoesje met foto niet opvalt. Combineer de binnenverlichting daarom met voldoende daglicht voor meer energie!

Stap 5: Accessoires voor een finishing touch

Bij accessoires moet je denken aan kaarsen, kussens, tapijten, klokken en nog veel meer.

Met de juiste accessoires realiseer je in no time een gezellige, sfeervolle kantoorruimte. Kussens en kaarsen zorgen voor een warme uitstraling, terwijl je met enkele fotolijstjes juist een persoonlijke touch toevoegt.

De fotolijstjes kun je vullen met kunstachtige afbeeldingen, maar ook met persoonlijke foto’s van bedrijfsuitjes of andere unieke gebeurtenissen. Zorgt daarom ook dat je altijd een geheugenkaart op voorraad hebt, zodat je geen moment mist. Ook kun je andere accessoires of gadgets toevoegen aan je kantoor voor een productieve werksfeer.

Denk hierbij aan stressballen, een zitzak of een cupholder die je aan je bureaublad kunt vastklikken zodat je je beker niet kan omstoten. Een sfeervolle werkplek ligt binnen handbereik!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “Je kantoor sfeervol inrichten? Dat doe je zo!”

  1. Bas says:

    Handige stappenplan om een kantoor op te vrolijken, vaak is het lastig om een kantoor gezellig te laten lijken en voelen?

  2. Ik merk dat bij ons veel mensen met plezier op hun werk komen en volgens mij komt dit door de inrichting van het kantoor. Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk een fijne werksfeer is! Ga meteen kijken of ons kantoor nog een extra upgrade kan krijgen. Dankjewel voor de tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights