Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kantoorruimte verzekeren? Wat zijn de mogelijkheden?

| door

office 594132 640 1

Dit artikel is een gastbijdrage van Joep Franssen, beheerder van WebNexus

Het zijn scenario’s waar u liever niet bij stil wil staan, maar toch moet u er over nagedacht hebben. Vaak is het een kwestie van risico’s en kosten tegen elkaar afwegen.

Het kan verstandig zijn om uw kantoorpand te verzekeren. Veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer. Wij hebben daarom een uitgebreid lijstje van de belangrijkste verzekeringen opgesteld.

[the_ad id=’28752′]

Waarom kantoorruimte verzekeren?

Nederland is goed georganiseerd en bijna alle panden zijn verantwoord gebouwd. De kans dat een bedrijfspand instort, is in Nederland natuurlijk niet heel groot.

Wat kan er dan wel misgaan? De afgelopen jaren zijn de weersomstandigheden in ons kikkerlandje veranderd. Dat resulteert in extreme weersomstandigheden zoals hagel, donder en bliksem.

Met name dat laatste kan nare gevolgen hebben. Stel dat er bliksem inslaat in uw pand en er ontstaat vuur.. Wat dan? Stel dat de stroom uitvalt en uw bedrijf volledig uit de running ligt.. Wat dan?

Kortom: Het kan verstandig zijn om je tegen deze vormen van schade te verzekeren.

Welke verzekeringsmogelijkheden zijn er?

Er zijn natuurlijk talloze verschillende verzekeringsmogelijkheden. Zo zijn er verzekeringen voor uw:

  • Bedrijfsgebouw: Indien uw bedrijfspand schade oploopt, zullen de kosten met een bedrijfsgebouwverzekering worden gedekt.
  • Inventaris/Goederen: Onder de inventaris vallen de goederen van een bedrijf. Meestal worden deze verzekeringen afzonderlijk afgesloten. Een inventarisverzekering verzekert je meubels in het bedrijfspand. Met een goederenverzekering verzeker je alle goederen die in je pand aanwezig zijn.
  • Milieuschade: Voor bedrijven die milieuvervuilende stoffen gebruiken, kan het handig zijn om deze verzekering af te sluiten. Bedrijven kunnen namelijk hoge boetes krijgen als ze boven een gestelde limiet aan milieuvervuilende stoffen in het water lozen. In dat geval kunnen de kosten beperkt blijven indien je deze verzekering hebt afgesloten.
  • Elektronicaverzekeringen: Hiermee verzeker je alle elektronicagoederen (en e.v.t. data) binnen het bedrijf. Voor bedrijven die voornamelijk gebruik maken van elektronische apparatuur en over veel data beschikken, kan het verstandig zijn om je hiertegen te verzekeren.
  • Glasverzekering: Deze verzekering spreekt voor zich: Indien er een ruit kapot gaat, zal deze verzekering de kosten dekken.

Hoe bepaal je welke verzekeringen voor jouw geschikt zijn?

Natuurlijk zijn er verschillende bedrijven die verzekeringsadvies op maat geven. Deze bedrijven komen vaak uw bedrijf inspecteren om vervolgens een voorstel te doen.

Natuurlijk brengt dit ook kosten met zich mee en daarom kan het voor kleinere bedrijven gunstiger zijn om zelf te kijken welke verzekeringen voor hen essentieel zijn.

Succes!

Joep Franssen

P.S. Werkplek huren? Meer dan 1.000 ondernemers gaan je elke maand voor!

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights