Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe kantoorschoonmaak effectief uit te voeren

| door

Het is belangrijk om regelmatig het kantoor schoon te maken om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en een gezondheidsrisico vormt voor medewerkers.

Maar wat zijn de belangrijkste gebieden die moeten worden schoongemaakt?

Regelmatig schoonmaken van kantoorruimtes

Het regelmatig stofzuigen en dweilen van vloeren is een van de belangrijkste taken om de kantoorruimtes schoon te houden. Door dit wekelijks te doen, voorkom je dat vuil en stof zich ophopen en zorg je voor een schone werkomgeving.

Het afstoffen van meubilair en apparatuur is ook belangrijk om te voorkomen dat stof zich ophoopt en allergieën veroorzaakt. Stof en vuil verzamelen zich gemakkelijk op oppervlakken zoals bureaus, computerapparatuur en vensterbanken.

Door regelmatig af te stoffen voorkom je dat stof zich ophoopt en een gezondheidsrisico vormt.
Het schoonmaken van ramen en deuren is ook belangrijk om een frisse en schone werkomgeving te behouden. Vuil en stof kunnen zich gemakkelijk ophopen op ramen en deuren, vooral als deze veel worden gebruikt. Door deze regelmatig schoon te maken, zorg je voor een helder zicht en een schone omgeving.

Schoonmaak van sanitaire voorzieningen

De schoonmaak van sanitaire voorzieningen is ook een belangrijk onderdeel van kantoorschoonmaak. Dit omvat het schoonmaken van toiletten, urinoirs en wastafels. Door deze dagelijks schoon te maken en te desinfecteren, voorkom je dat ziektekiemen en bacteriën zich verspreiden en zorg je voor een gezonde en veilige werkomgeving.

Het bijvullen van zeep- en handdoekdispensers is ook een belangrijk onderdeel van het schoonmaken van de sanitaire voorzieningen. Door deze dagelijks bij te vullen, zorg je voor een schone en hygiënische omgeving voor de medewerkers.

Specialistische schoonmaakwerkzaamheden

Bij specialistische schoonmaakwerkzaamheden gaat het om werkzaamheden die niet dagelijks hoeven te worden uitgevoerd, maar wel van belang zijn om het kantoor in optimale conditie te houden.

Hieronder vallen onder andere vloeronderhoud en tapijtreiniging, het schoonmaken van gevels en plafonds en dieptereiniging van keukens en sanitaire voorzieningen.

Specialistische schoonmaakwerkzaamheden laat je het beste uitvoeren door een schoonmaakbedrijf uit Amsterdam zoals Boen Groen.

Vloeronderhoud en tapijtreiniging

Vloeronderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer er niet alleen netjes uitziet, maar ook veilig blijft. Gladde vloeren kunnen bijvoorbeeld voor gevaarlijke situaties zorgen.

Bij vloeronderhoud moet je denken aan het schrobben en polijsten van stenen vloeren en het onderhouden van linoleum en vinyl vloeren.

Bij tapijtreiniging gaat het om het grondig schoonmaken van tapijten. Dit zorgt voor een schone werkomgeving en draagt bij aan de levensduur van het tapijt.

Schoonmaakwerk gevels en plafonds

Het schoonmaken van gevels en plafonds is belangrijk om het kantoor een professionele uitstraling te geven. Gevels kunnen door weersinvloeden en vervuiling er vies uitzien. Het schoonmaken van de gevels kan dan bijdragen aan een frisse en verzorgde uitstraling van het kantoor.

Plafonds kunnen bijvoorbeeld worden schoongemaakt om vlekken of aanslag van rook en stof te verwijderen. Een schone omgeving kan bijdragen aan een betere werksfeer en productiviteit.

Dieptereiniging van keukens en sanitaire voorzieningen

Dieptereiniging van keukens en sanitaire voorzieningen is belangrijk om de hygiëne op het kantoor te waarborgen. In deze ruimtes vindt dagelijks veel gebruik plaats en is het dus belangrijk om ze regelmatig grondig schoon te maken.

Bij een dieptereiniging worden bijvoorbeeld alle hoeken, naden en kieren gereinigd waarbij het vuil zich kan ophopen. Dit draagt bij aan een frisse en hygiënische omgeving en verkleint de kans op verspreiding van ziektekiemen.

Afvoeren van afval en recyclen van materialen

Het afvoeren van afval en recyclen van materialen is belangrijk om het kantoor schoon en opgeruimd te houden. Het afval moet regelmatig worden afgevoerd om stankoverlast te voorkomen.

Daarnaast draagt het recyclen van materialen bij aan een duurzame omgeving. Het kan bijvoorbeeld gaan om papier, glas en plastic. Door deze materialen te scheiden en te recyclen belast je het milieu minder.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights