Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Mobiliteitsbudget of een leaseauto van het bedrijf?

| door

Beslissen of u een mobiliteitsbudget of een leaseauto van de zaak wilt, kan lastig zijn. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om alle factoren in overweging te nemen voordat u een beslissing neemt.

Hier is een kort overzicht van elke optie om u te helpen beslissen welke voor u de juiste is.

leaseauto werk

Mobiliteitsbudget:

Een mobiliteitsbudget is in wezen een vast geldbedrag dat je werkgever je geeft om de kosten van je woon-werkverkeer te dekken. Dit kan gebruikt worden voor zaken als openbaar vervoer, brandstof, parkeren, enzovoort.

Het belangrijkste voordeel van een mobiliteitsbudget is dat je flexibel bent in de manier waarop je naar je werk gaat. Je bent niet gebonden aan één bepaald vervoermiddel, dus je kunt mixen en matchen.

Zo kunt u bijvoorbeeld op sommige dagen de bus naar uw werk nemen en op andere dagen in uw eigen auto rijden.

Meer dan alleen woon-werkverkeer.

Een ander voordeel van een mobiliteitsbudget is dat u het kunt gebruiken voor andere zaken dan alleen woon-werkverkeer. Als u bijvoorbeeld voor werkgerelateerde doeleinden moet reizen, kunt u uw mobiliteitsbudget gebruiken om die kosten te dekken.

Er zijn ook een paar nadelen te bedenken. Ten eerste dekt een mobiliteitsbudget niet de kosten van het kopen of leasen van een auto. Dus, als u nog geen auto heeft, zult u een andere manier moeten vinden om er een te financieren.

Bovendien worden mobiliteitsbudgetten vaak belast als inkomen, dus het kan zijn dat ze u niet zoveel geld besparen als u denkt.

Lease auto van de zaak:

Een leaseauto van de zaak is precies wat het klinkt: een auto die je werkgever leaset om te gebruiken. Het grote voordeel van deze regeling is dat u veel geld kunt besparen op uw woon-werkverkeer.

Lease betalingen zijn vaak veel lager dan de kosten van het bezitten of financieren van een auto, en u kunt in staat zijn om een voertuig met alle toeters en bellen te krijgen voor een zeer redelijke prijs.

Een ander voordeel van een leaseauto van de zaak is dat de verzekering en het onderhoud inbegrepen zijn. Dit kan u een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen na verloop van tijd, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over deze kosten zelf.

Lease overeenkomst.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Ten eerste zit je vast aan één bepaald voertuig, dus als je van auto wilt wisselen, moet je het gedoe van het opzeggen van uw lease-overeenkomst en het vinden van een nieuwe tegemoet zien. Ten tweede moet u mogelijk belasting betalen over uw bedrijfsauto, wat een deel van de besparingen teniet kan doen.

Dus, wat is geschikt voor u? Het hangt echt af van uw individuele omstandigheden. Als u voor uw werk een auto nodig hebt, maar niet de rompslomp of de kosten van een eigen auto wilt, is een auto van de zaak leasen misschien een goede optie. Maar als u meer flexibiliteit wilt in de manier waarop u zich verplaatst, is een mobiliteitsbudget misschien iets voor u.

Uiteindelijk is het aan u om te beslissen wat het beste is voor uw behoeften en kunt u ook zelf kijken wat het meest geschikt is via auto lease websites zoals Leasen24.nl.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights