Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Meer groen op kantoor: 4 redenen

| door

Een onderzoeksteam aan de rijksuniversiteit van Groningen heeft enkele jaren geleden onderzoek gedaan over de invloeden van groen op kantoor.

Conclusie? De productiviteit nam met wel 15 procent toe. Waarom je meer groen op het kantoor zou moeten hebben, lees je hier.

Groen op kantoor 1

1. Productiviteit

Een ‘groen’ kantoor maakt medewerkers productiever. Het onderzoek suggereert dat investeren in planten zoals bijvoorbeeld de Hortensia in een kantoorruimte de moeite loont en de kwaliteit van leven en productiviteit van de werknemers vergroot.

Aldus hoofdonderzoeker Marlon Nieuwenhuis van de Cardiff University’s School of Psychology – “Eerder onderzoek in laboratoria wees al in deze richting, maar onze studie is – voor zover wij weten – de eerste studie die naar het effect keek in echte kantoren en voordelen laat zien op de lange termijn. De filosofie dat een ‘clean desk’ het meest productief is, wordt hiermee ter discussie gesteld.”

2. Concentratie


Uit bovengenoemd onderzoek bleek dat medewerkers zich dankzij het groen om zich heen beter konden concentreren.

Naast groen in de werkomgeving kan ook het maken van een wandeling in een groene omgeving de concentratie flink verbeteren. Om die reden zie je ook bij steeds meer bedrijven een kantoortuin of wandelroute in de nabije omgeving.

Dit geeft medewerkers de mogelijkheid om even te genieten van een wandeling in de frisse buitenlucht, om vervolgens weer met vernieuwde energie aan het werk te gaan.

Groen op kantoor 2

3. Luchtkwaliteit

Mensen ademen zuurstof in en ademen vervolgens koolstofdioxide uit. Bij planten is dit net andersom. Zij nemen de uitgeademde koolstofdioxide op en zetten deze om in zuurstof.

Het hebben van voldoende groen in de kantoorruimte verbetert dus de kwaliteit van de lucht. Ze brengen het zuurstofgehalte omhoog en geven een gevoel van een ‘frisse’ werkomgeving. Ook zorgt dit voor een verlaagd ziekteverzuim, minder stress en minder last van hoofdpijn.

Om nu de juiste planten te vinden om de luchtkwaliteit te verbeteren kijk je gewoon online op Tuincentrum.nl.

4. Positiviteit


De toevoeging van planten aan een kantoorruimte gaat verder dan alleen frisse lucht. Planten en ook bloemen verbeteren onze gemoedstoestand en verminderen negativiteit en depressieve gedachten. Je kan je na een flinke boswandeling in de frisse lucht een compleet ander mens voelen; zo werkt het ook in de kantoorruimte.

Door voldoende groen en andere natuurlijke materialen toe te voegen op kantoor creëer je positiviteit. Medewerkers bemerken dat hun werkgever stilstaat bij hun welzijn en de anders koude kantooromgeving wordt verwarmd door de aanwezigheid van planten en bloemen. Je hoeft het ook echt niet te beperken tot een enkele plant op het bureau, hoe meer groen hoe beter.

Groen op kantoor 3

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Meer groen op kantoor: 4 redenen”

  1. Interessant om te lezen dat de productiviteit op kantoren toeneemt wanneer er groen aanwezig is. De invloed van de natuur op ons presteren en welzijn is dus erg groot! Zelf vind ik een groene omgeving rustgevend en stressverlagend. Wellicht heeft het hier ook mee te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights