Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Mijn Kantoorpand is wie ik ben

| door

Als ondernemer is het belangrijk om je te  onderscheiden. Waar sta je voor en wie wil je zijn? Jouw producten en diensten dienen onderscheidend te zijn. Belangrijk om te zorgen dat het geheel van de onderneming hierbij goed aansluit, dus ook jouw kantoor en ook de medewerkers. Dit alles om uniek en onderscheidend te zijn en dus goed herkenbaar voor jouw doelgroep. Hierdoor weet je verbinding te maken met de klant.  In deze blog wordt uitgelegd hoe jouw kantoorpand hiertoe bij kan dragen.

Inrichting

Het is belangrijk om je inrichting te laten plaatsen door goede vakmensen. Er is altijd wel een goed montagebedrijf in de regio die jou kan ontzorgen. Deze vakmensen met een technische baan kunnen jou goed helpen  bij alle veranderingen die uitgevoerd moeten worden.

Welke inrichting?

Je moet bij de start wel duidelijk hebben wie je bent als ondernemer. Waar sta je voor en wie wil je zijn. Jouw missie en visie moeten ook goed herkenbaar zijn wat betreft jouw kantoorpand. Wat is mijn doelgroep en welke uitstraling sluit daar goed bij aan. Dit alles om voor de juiste verbinding te zorgen met jouw doelgroep. Tevens is dit ook een goed middel om het personeel in deze beleving makkelijker de verbinding met de klant te laten maken.

Daarna moeten de keuzes worden gemaakt wat betreft de kleuren, meubilair, verlichting en technische voorzieningen. Dit alles om te komen tot de juiste stijl en bijbehorende uitstraling passend bij wie je bent of wilt zijn als ondernemer. 

Ontwerp

Nu kan er een concept ontwerp worden gemaakt. Wanneer dit is goedgekeurd wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Dit moet zo volledig als mogelijk worden aangeleverd. Hierdoor kun je een goede kostenraming maken, zodat het beschikbare bouwbudget niet uit de pas gaat lopen gedurende de bouw. Het definitieve ontwerp is voor het montagebedrijf de handleiding van waaruit zij hun  werkzaamheden kunnen verrichten. Daarnaast zal er een technische beschrijving met alle specificaties bij het definitieve ontwerp worden toegevoegd.

Bouw

Nu is het totale plan compleet en kan het montagebedrijf van start met zijn werkzaamheden. Het is een mooi proces van begin tot eind. Telkens zie je een verandering plaats vinden. Aanbrengen van kleuren, vloeren, meubilair enz. Een goed montagebedrijf werkt vanuit een realistisch tijdspad. Binnen dit plan weet het montagebedrijf de werkzaamheden te verrichten en worden er geen verwachtingen gewekt waaraan later niet aan kan worden voldaan.

Oplevering.

Het montagebedrijf is klaar en draagt het volledige pand over voor gebruik aan de ondernemer. Het pand sluit volledig aan bij wie de ondernemer is of wie hij wil zijn. Het pand is herkenbaar voor de doelgroep, het personeel herkent hierin alle waarden van het bedrijf.  De juiste kleuren, inrichting, props, sluiten aan bij wie je bent of wilt zijn. Klanten herkennen het kantoor dat past bij het bedrijf. Personeel kan beter functioneren vanuit een basis die het mogelijk maakt om een goede verbinding met de klant te maken. Kortom een belangrijk stap is gemaakt om te komen tot de juiste bedrijfsidentiteit.

 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights