Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Muizen op kantoor? Verjagen doe je met deze tips

| door

De een vindt muizen schattig, de ander zet het op een gillen bij het zien van een muis. Toch wil niemand muizen in huis, en ook zeker niet op kantoor.

Muizen knagen aan alles wat los en vast zit, besmetten je voedsel, meubilair en laten overal uitwerpselen achter. Heb je er een in huis of op kantoor, dan heb je binnen de kortste keren een muizenplaag.

Muizen verjagen moet je daarom zo snel mogelijk doen en wij hebben wat tips voor je! Lees daarom zo verder en hopelijk ben jij snel bevrijdt van de muizen.

Muizen verjagen met een muizenval

Er zijn verschillende opties om muizen te verjagen of te vangen. Wanneer je muizen verjagen wilt op je werkplek, dan is het zetten van een muizenval een mogelijke oplossing.

Het beste is om de muizenval op een strategische plek plaatsen met wat lokaas erbij. Denk hierbij aan een hoek in huis waar de muis vaak gezien is, of een plek waar je hem in de val lokt. Zodra de muis in de val loopt is het direct afgelopen met de muis.

Je hebt natuurlijk ook muizenvallen die de muis laten leven. Zorg voor voldoende vallen in huis voor een optimale vangst! Zorg er wel voor dat je de muis na vangst snel opruimt of buitenzet.

Muizen verjagen met muizengif

Een andere optie voor muizen verjagen, is het strooien van muizengif door je huis of kantoor.

Dit gif is speciaal gemaakt voor muizen, waardoor ze snel het lootje zullen leggen. Leg het gif neer op plekken waar je uitwerpselen van muizen vindt, of waarvan je weet dat ze zich schuil houden. Als muizen van het muizengif eten, leven ze niet lang meer.

Blijf het gif net zo lang bijvullen totdat je merkt dat er niet meer van gegeten wordt. Pas wel op met kinderen en huisdieren in de buurt! Dit is namelijk erg gevaarlijk.

Muizen verjagen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Heb je een muis gespot in huis en wil je hem zo snel mogelijk weg hebben, maar heb je ook geen tijd om naar de winkel te gaan?

Muizen verjagen kan ook met middeltjes die je in de kast hebt staan. Je kunt bijvoorbeeld met bepaalde geuren muizen verjagen. Munt is een geur die ze niet kunnen verdragen. Leg wat losse muntblaadjes op plekken waar muizen komen en je ziet ze hopelijk niet meer terug.

Andere tips


Er zijn natuurlijk ook andere tips om muizen te bestrijden of te voorkomen. Zorg er allereerst voor dat je geen voedsel laat slingeren op het aanrecht, op de grond, of waar dan ook. Het is algemeen bekend dat muizen hierop afkomen.

Maak je huis goed schoon en hygiënisch. Muizen houden zich voornamelijk schuil in kleine plekjes, zoals gaten en kieren. Als deze groter zijn dan je duim kunnen ze zich daar bevinden. Houd alle gaten en kieren dus dicht.

Ook op plekken waar veel rommel ligt kunnen ze zich schuilhouden. Denk hierbij aan stapels kranten en papieren waar ze zich achter kunnen verstoppen. Als alle gaten en kieren gestopt zijn kunnen er in ieder geval geen nieuwe muizen meer binnenkomen.

Goede reden om je huis een goede schoonmaakbeurt te geven. Vergeet hierbij je verwarmingsbuizen niet.

Laatste redmiddel: een ongediertebestrijder

Muizen verjagen is geen eenvoudig klusje. Zeker niet als je een muizenplaag in huis hebt.

Weet je echt niet meer wat je moet doen? Een ongediertebestrijder weet hoe hij muizen verjagen moet. Door jarenlange ervaring weten zij precies hoe een muizenplaag zich beweegt.

Aarzel niet maar neem snel contact op met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt. Het belangrijkste advies is echter dat je beter muizen kunt voorkomen, dan muizen verjagen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights