Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Nieuwe kantoortrends

| door

De meeste mensen denken bij een kantoor aan nieuw en strak. Meubilair wordt vervangen omdat het afgeschreven is en niet versleten; iedere kantoortuin oogt als nieuw. Milieu lijkt geen prominente rol te spelen.

Maar we gaan nieuwe tijden tegemoet; recyclen is hip en in, een representatief kantoor krijgt een andere norm.

Gezond en prettig

De nieuwste kantoortrends mogen niet ten kosten gaan van de kwaliteit; een kantoor moet een prettige en gezonde werkplek blijven. Dus kantoren zoals ze nu zijn, de mensen werken in een gezonde houding met goed licht op de werkplek, moet zo blijven.

De tijd dat iemand door het vele zitten op een bureaustoel lage rugklachten krijgt, of een typiste RSI, ligt achter ons en dat blijft zo. Wat wel gaat veranderen is dat duurzaam en milieuvriendelijk tezamen met fair de toekomst is.

Ineens of geleidelijk

Tot nu toe werd het restylen van kantoren vaak ineens gedaan, en gingen de details geleidelijk. Bijvoorbeeld een kantoor wat overgaat op van die eerlijke Max Havelaar koffie en thee wat helemaal los staat van het opnieuw inrichten van de kantoortuin.

En nog een voorbeeld; een kantoor dat het afval scheiden meer tot in detail gaat uitwerken als enkel oud papier versus het restafval. Deze twee voorbeelden zijn trouwens wel de toekomst. Kantoren zullen meer toewerken naar eerlijk, duurzaam en milieuvriendelijk werken.

Hergebruiken

Bij het restylen van een kantoor wordt tot nu toe alles vervangen voor nieuw, en die tendens gaat weg. Helemaal in worden de gebruikte meubels. Tot nu toe loopt iemand van het personeel met die afgeschreven bureaustoel de deur uit, handig voor thuis, maar in de toekomst komt de stoel weer terug.

Of anders, de gebruikte bureaustoel gaat tezamen met een bureau en een kast de handel in, en krijgt zo weer een functie in een ander bedrijf. En als het eigen kantoor dan nieuw meubilair krijgt, dat er dan op de vloer gebruikte tapijttegels liggen. En zo zal een nieuw kantoor niet helemaal nieuw zijn. Het zal een mix zijn tussen nieuw en gebruikt.

Slot

Deze blog is tekort om hele opsommingen te schrijven hoe het kantoor van de toekomst eruit komt te zien. Het schetst alleen maar dat we naar andere tijden gaan in bedrijven. De klant verlangt steeds meer van een bedrijf dat het fair en milieuvriendelijk te werk gaat.

En hierdoor ontstaat er een andere norm voor representatief. Iedereen wil een bedrijf hebben dat goed verkoopt, en de klant kijkt zeker naar het kantoor als het een bedrijf bezoekt.

Daarbij is deze blog in het algemeen; gelijk niet ieder bedrijf hetzelfde is moet ook niet ieder kantoor hetzelfde zijn. Maar de tendens van duurzaam zal wel overal de boventoon gaan voeren, en dat is met recyclen zo mooi weer te geven. Net dat enkele detail van iets wat hergebruikt is terug laten komen, of wat fair verkregen is, bewijst dat het bedrijf met de mensen die daar werken bewust bezig zijn.

En dat is de tendens, het nieuwe representatief, het kantoor van de toekomst.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights