Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Raamdecoratie voor je kantoor: opties en mogelijkheden

| door

Raamdecoratie zorgt voor een goede balans tussen de lichtinval en filtering van het daglicht in een ruimte. Het is niet alleen sfeervol, maar vooral ook functioneel.

Want met de juiste raamdecoratie wordt er veel effectiever gewerkt. Een ideale oplossing voor jouw ramen op kantoor. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je leest het in dit blog.

Stijlvolle shutters

Shutters zorgen voor de perfecte balans tussen privacy en voldoende lichtinval. Deze hoogwaardige raamdecoratie is duurzaam, isolerend, zonwerend en stijlvol.

Met shutters krijgt jouw kantoor een exclusieve en natuurlijke uitstraling. De hoeveelheid daglicht speelt een belangrijke rol voor de sfeer en werk effectiviteit in een kantoorruimte.

Heb je veel last van zonlicht? Je bepaald zelf eenvoudig de stand van de lamellen, doordat je de lamellen in elke gewenste positie kunt draaien. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel zonlicht je naar binnen laat.

Praktische rolgordijnen

Een populaire raamdecoratie voor kantoorruimtes zijn rolgordijnen. Deze praktische raamdecoratie is voordelig in aanschaf en mooi om te zien. Rolgordijnen zijn er in vele soorten en compleet naar wens samen te stellen.

Vaak wordt er gekozen voor een lichtdoorlatende of transparante stof, zodat het licht gereflecteerd wordt, maar je nog wel naar buiten kunt kijken.

Daarnaast zijn er ook verduisterende rolgordijnen. Heb je een presentatieruimte in je kantoor? Dan zijn de verduisterende rolgordijnen ideaal. Hierdoor kun je de ruimte goed donker maken en kan iedereen het presentatiescherm goed lezen.

Functionele plisségordijnen

Veel daglicht in een kantoorruimte is fijn, maar wanneer het zonnetje fel naar binnen schijnt kan dit ook tot ergernissen leiden. Hinderlijke schitteringen op je beeldscherm of presentatiescherm en zonlicht dat in ogen schijnt.

Plisségordijnen zijn erg functioneel en ideaal voor een kantoor. Wanneer je voor een top down bottom up uitvoering kiest, kun je de plissés zowel van boven naar beneden als beneden naar boven bedienen en op iedere gewenste hoogte hangen.

Op die manier blijft er altijd voldoende ruimte waar daglicht naar binnen kan schijnen, maar heb je op ooghoogte geen afleiding van mensen buiten. Daarnaast hebben dubbele plisségordijnen ook een isolerende werking.

Sfeervolle gordijnen

De echte sfeermakers voor kantoor: gordijnen. Gordijnen zijn in tal van stoffen en designs samen te stellen. Zo kun je kiezen voor een lichtdoorlatende vitrage of inbetween gordijn of een overgordijn.

Naast dat gordijnen sfeervol zijn, zijn ze ook geluiddempend. Ideaal voor een kantoorruimte waar veel gepraat en getelefoneerd wordt. Daarnaast moet raamdecoratie op kantoor vaak aan specifieke eigenschappen voldoen. Zo zijn er ook gordijnen die brandvertragend zijn.

Bekijk van te voren goed aan welke eigenschappen jouw raamdecoratie moet voldoen en laat je adviseren door een specialist.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights