Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Rolluiken kopen voor jouw winkel of bedrijfspand

| door

Inbraken in winkels en kantoorpanden komen overal in Nederland voor maar niet alleen in tijden van economische crisis.

Het aanschaffen van een rolluik voor je winkel of kantoor is daarom een verstandige keuze omdat je hiermee een extra barricade opwerpt voor potentiële inbrekers.

Daarnaast kan het zijn dat je een korting op je verzekering kunt krijgen als je nieuwe rolluiksysteem aan diverse eisen van de verzekeraar voldoet.

[the_ad id=’28752′]

Erkend alarmsysteem

Dit is al helemaal het geval als je ook kiest voor een erkend alarmsysteem. Met een goed en vertrouwd rolluikensysteem kun je dus met een gerust hart je winkel of kantoorpand achterlaten na sluitingstijd.

In dit artikel behandelen we enkele aandachtspunten die belangrijk zijn indien je een rolluiksysteem voor je winkel of bedrijf wilt aanschaffen.

1) Verzekering

Verzekeraars geven over het algemeen een (bescheiden) korting op de premie die je maandelijks moet betalen voor het verzekeren van je winkel of kantoorpand.

Als je rolluiken wilt kopen is het dus verstandig om te kijken of het systeem voldoet aan de eisen die verzekeraars stellen.

Elke verzekeraar heeft eigen verzekeringsproducten maar kun je spreken over grofweg 2 soorten. Het verzekeren van je winkel of kantoorpand (de fysieke ruimte zelf) en de goederen en inventaris die je in deze ruimte hebt.

Afhankelijk van wat je pakket bij je verzekeraar is zul je een korting kunnen krijgen op de maandelijkse premie. Het is dus verstandig om als eerste met je verzekeraar te bellen en te vragen naar de eisen en de mogelijkheden (hierbij kun je denken aan: CE-markering, KIWA-certificatie, ISO-certificaties, de risicoklasseindelingen, weerstandsklasse en dergelijke meer).

2) Verordening

Als je winkel of kantoorpand zich in een straat bevind dan dien je ook rekening te houden met de lokale wetgeving.

In sommige gevallen mag je namelijk geen aanpassingen doen aan de voorgevel van je pand (bijv. in het geval van een monumentaal pand of beschermd stadsgezicht).

Dit betekent dat je geen rolluiken kunt plaatsen. Het beste kun je dus contact met je gemeente opnemen en bekijken wat het bestemmingsplan voor jouw pand is. De overheid en gemeenten hebben vaak een aanzienlijke invloed van hoe winkelstraten er uit komen te zien.

Denk bijv. niet aan alleen de plaatselijke wetgeving (dus wat wel en niet mag) maar ook aan een oude subsidie genaamd ‘Veiligheid Kleine Bedrijven’ die het voor kleine winkeliers destijds mogelijk maakte rolluiken met een subsidie te laten plaatsen.

Uit onderzoek blijkt dat vooral kleine winkeliers onevenredig hard worden getroffen door inbraken en zou deze subsidie net het extra zetje zijn om toch voor (dure) rolluiken te kiezen.

3) Uitstraling + materiaal

Zodra je weet aan welke eisen je rolluiken moeten voldoen en hoe de lokale wetgeving in elkaar steekt kun je daadwerkelijk kijken naar het type rolluik welke je wilt gaan plaatsen. Qua types kun je kiezen uit diverse producten die elk een bepaalde functie vervullen.

Volledig doorzichtige rolluiken worden vooral door modeketens ingezet om na sluitingstijd het voor voorbijgangers mogelijk te maken naar binnen te
kijken.

Ook winkelstraten die na sluitingstijd nog veel voorbijgangers krijgen kiezen vooral voor dit type rolluik. Verder zou je kunnen kiezen voor een middenweg en te gaan voor rolluiken met perforatie.

Deze zijn goedkoper dan de eerder genoemde soort maar bieden nog wel redelijke inkijk. Daarnaast zou je ook moeten kijken naar het materiaal van de
rolluiken. Ga je voor aluminium (sterk maar duur) of toch voor kunststof bijvoorbeeld?

In dit geval zou je het advies van de rolluikspecialist kunnen opvolgen en te gaan voor rolluiken die het beste in jouw situatie past.

4) Gemak

Je zou tijdens het uitzoeken van geschikte rolluiken ook moeten kijken naar het gemak van het systeem. Is het dus mogelijk om de rolluiken op een afstand te beheren en wat zijn de mogelijke gevolgen/voordelen voor de veiligheid van jouw personeel hierbij?

Of kies je toch voor een bediening met sleutel? Dit mag dan goedkoper zijn maar kan jouw personeel wel in een kwetsbare situatie zetten als hij of zij moet strekken of bukken om het sleutel te draaien.

De bovenstaande aandachtspunten en het nemen van je tijd om geen gehaaste beslissing te maken zullen er voor zorgen dat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunt maken.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights