Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Strenge winters, is jouw kantoor er op voorbereid?

| door

Gelukkig heb jij niks om te vrezen, behalve de kou zelf. Op het kantoor zitten met de deuren dicht wil nog niet zeggen dat jij veilig bent voor de lage temperaturen.

aditya vyas PzhmEp aDU4 unsplash

Zolang je kantoor maar in perfecte staat is. En is die dat? Dat hoop je natuurlijk wel en op het eerste ook zal dat ook vast wel het geval zijn. Maar schijn kan bedriegen! Warmte en comfort moet je niet voor lief nemen. Om die voor elkaar te krijgen en ook nog eens te behouden zul jij flink je best moeten doen en je kantoor zorgvuldig controleren.

Want mocht de isolatie van jouw kantoor te wensen overlaten, dan heb jij een groot probleem. En de oorzaak van een gebrek aan warmte kan nog vele andere oorzaken hebben. Dankzij onderstaande tips ben jij straks perfect op de winter voorbereid!

Isolatie

Staat de verwarming op zijn allerhoogst maar heb je het nog steeds koud? Tja, dan zal dit waarschijnlijk aan je isolatie liggen. Soms helpt het aanbrengen van tochtstrips aan je deuren al een heleboel. Maar het probleem kan zich ook voordoen in je muren en plafonds.

Kleine scheuren, naden, kieren – of grotere openingen uiteraard – laten alle warmte naar buiten ontsnappen en zorgen dat kou zich een weg naar binnen weet te wurmen. Controleer ook je kelder en je zolder, aangezien dit vaak de bronnen van alle ellende zijn.

Daarnaast zou je bij twijfel – of vaststelling van een lek, uiteraard – ook een expert naar je dak kunnen laten kijken. Wil je dit zelf aanpakken? Besef dan wel dat een plat dak op een heel andere manier geïsoleerd moet worden dan een puntdak.

Rookkanalen

Schot voor open doel? Ja, wel een beetje, geven we toe. Echter, het is vaak een smeltkroes van ergernis wanneer die onbedoeld open blijven staan nadat je een vuurtje gestookt hebt.

Maak ze dan ook altijd dicht zodra de rook van je haard voldoende is opgetrokken. Dit wordt te vaak vergeten.

Ventilatie

Kou moet je niet binnenlaten, zeiden we. Maar waarom moet je dan toch dagelijks deuren en ramen openzetten, al is ‘t maar voor eventjes? Nou, gezond leven staat en valt met frisse lucht.

Dus, ook al druist het tegen al je principes in, zorg dat alle ruimtes die je kunt luchten ook echt gelucht worden.

Verwarming ontluchten

Niets is zo irritant als klotsende verwarmingselementen. Maar gelukkig is het fiksen van dit probleem geen ramp, want ja, een hindernis is het ook op andere manieren.

Het betekent namelijk dat er luchtbellen in je radiatoren zitten, die de warmteafgifte behoorlijk omlaag brengen. Gelukkig hoef je die luchtbellen niet door te prikken. Gewoon je radiatoren ontluchten is voldoende.

CV-ketel wintercheck

Je dacht dat jij het zelf was, maar nee, jouw cv-ketel is het kloppende hart van jouw kantoor! Je moet er het hele jaar op kunnen vertrouwen om warm water uit je kranen te krijgen, zowel in je keuken als in je douche.

Maar in de winter is de levering van topprestaties door dit apparaat al helemaal belangrijk. Zorg dan ook dat die het perfect blijft doen. Periodieke controle door een expert is dan ook geen luxe maar een noodzaak.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights