Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips om werkzaamheden voordelig uit te besteden

| door

Er zijn altijd klussen rondom je huis die je het beste door een specialist uit laat voeren. Of het nu gaat om het schilderen van je muren, het repareren van je leidingen of het aanbouwen van een dakkapel: vakmannen weten waar ze mee bezig zijn.

Werkzaamheden uitbesteden is vaak prijziger, maar er zijn manieren om de kosten zo veel mogelijk te drukken.

Vraag meerdere offertes aan

Voor iedere klus geldt dat je nooit in zee gaat met de eerste vakspecialist die je tegenkomt. Je weet namelijk niet of je dan de beste prijs krijgt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goedkope schilder? Vraag dan offertes op bij meerdere bedrijven bij jou in de buurt.

Zo kan je de verschillende offertes voor het schilderwerk vergelijken en bepalen welke schilder de meest voordelige aanbieding heeft.

Kies het juiste moment uit

Sommige klusjesmannen hebben seizoenen waarin ze het aanzienlijk drukker hebben. Zo hebben schilders en bouwvakkers het vooral druk tijdens de lente en zomer, terwijl de winter een stuk rustiger is. Een cv-installateur heeft juist de meeste klussen in de wintermaanden.

Probeer werkzaamheden altijd in te plannen tijdens de rustige periodes. De kans is namelijk groot dat je dan korting krijgt, aangezien vakmannen altijd op zoek zijn naar hun volgende klus en daarom hun prijzen laten zakken.

Doe zelf de voorbereidingen

De meeste specialisten werken met een uurloon. Des te langer ze aan het werk zijn, des te meer jij moet betalen. Het is daarom slim om ze wat werk uit handen te nemen. Dat doe je bijvoorbeeld door ruimtes vrij te maken en op te ruimen, vloeren af te plakken en door noodzakelijk sloopwerk uit te voeren.

Doe dit wel altijd in overleg met jouw vakman, zodat je precies weet wat je kunt doen om te helpen.

Laat meerdere klussen tegelijkertijd uitvoeren

Veel specialisten brengen korting in rekening wanneer je een extra grote klus voor ze hebt. Het scheelt ze namelijk veel reistijd. Daarnaast zijn ze vaak in staat om sneller te werken wanneer ze meerdere klussen in één woning hebben.

Laat dus meteen je hele woning schilderen, of combineer verschillende verbouwingen met elkaar. Het loont ook om eens met de buren te overleggen. Misschien willen jullie allebei een dakkapel en krijgen jullie, bij het gelijktijdig plaatsen, een mooie combikorting.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights