Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 5 beste planten voor op kantoor

| door

Planten kunnen je werkruimte veranderen in een rustgevende en inspirerende plek. Voor deze 5 planten hoef je zelfs geen groene vingers te hebben:

1. Scindapsus

Scindapsus (Epipremnum aureum) is een soort groenblijvende wijnstok. De bladeren zijn groot, glanzend en soms hartvormig. Ze hebben een grote verscheidenheid aan lichte en donkere groentinten.

Deze soort past zich goed aan aan een verscheidenheid van kantooromstandigheden, van lage lichtniveaus tot feller licht. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die ook nog eens de lucht zuivert.

Grotere exemplaren, rond een paal of riet, zien er geweldig uit in grote potten op de vloer. Deze en andere potten kun je verkrijgen bij Elho.

2. Treurvijg

Er is niets treurigs aan deze plant met de Latijnse naam Ficus Benjamina. Ook vijgen zul je er niet van plukken. Het is wel een hele veelzijdige plant die er aantrekkelijk uitziet met zijn vele glanzende blaadjes.

Hij kleedt een saaie kantoorruimte echt aan. Bovendien zuivert hij de lucht van belastende stoffen. Hij houdt niet van tocht, dus zorg ervoor dat je de plant niet voor een raam of deur plaatst.

3. Zamioculcas Zamiifolia

De ingewikkelde naam zegt niets over hoe moeilijk deze plant te verzorgen is. Met zijn dikke stengels en wortels slaat hij een enorme hoeveelheid water op, waardoor je niet elke dag op kantoor naar een gieter hoeft te zoeken.

Ook kan hij lange periodes van weinig licht verdragen. Dit maakt het de perfecte plant voor een bureau plant. De Zamioculcas heeft bovendien weinig bemesting nodig en krijgt ook niet snel last van ongedierte.

4. Bromelia

Met zijn opvallende kleuren en prachtige bloemen is deze plant perfect voor een ontvangstruimte of in gangen. Bromelia’s kunnen in het begin wat meer verzorging nodig hebben om tot bloei te komen.

Als ze eenmaal in bloei staan, hebben ze heel weinig verzorging nodig. Zo nu en dan een beetje water volstaat.

5. Philodendron

De Philodendron heeft weelderige, decoratieve bladeren. Deze worden bruin als je de weinig water geeft en geel als je te veel bewatert.

Handig, want zo kun je precies zien hoeveel water je moet geven. Ze fleuren een saaie hoek in je kantoor op en kunnen prima in combinatie met andere planten voor een warme, tropische sfeer.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights